blank
Sultis spaudžia naši įranga. V. Bičiūnaitės nuotr.

Spaudžia ir 20 litrų

Rugpjūčio 28-osios popietę lauke ant atskirų padėklų matėsi suguldyti klientų atvežti maišai su obuoliais. „Atveža, palieka, išspaudžiam, paskambinam, kad gali pasiimti. Geriau iš anksto užsiregistruoti telefonu. Šiandien su visais sutarta, kad pasiimti atvyks popiet“, – sakė Vestina. Kol kas vežami vasariniai obuoliai.

Spaudimo įranga naši ir uždara, todėl ji jungiama tik tada, kai surenkamas tam tikras kiekis užsakymų. Iš pradžių vaisiai supilami į talpykla, kurioje ant sraigto besisukantis šepetys juos nuplauna. Tada konvejeriu obuoliai kyla į tarkavimo įrenginį. „Jei pasitaiko įpuvusių, šiame etape juos išrenkame. Tarkuojama uždaroje sistemoje. Paskui masė prasukama per 4 volus ir taip išspaudžiamos sultys. Jos per filtrą subėga į statines ir patenka į kaitinimo įrenginį. Trijose statinėse iš viso telpa 540 litrų. Kaitinti pradedame tik tuomet, kai išspaudžiamos visos sultys“, – apie procesą pasakoja Artūras ir paaiškina, kad dėl to visas kiekis būna vienodo skonio, kokybiškai iškaitintas. Spaudžiama nuo 20 litrų sulčių. Panašiai tiek litrų išeina iš standartinio dydžio maišo obuolių.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

blank
Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Rekomenduojami video: