15 min.lt nuotr.

Kiek laiko atšildyta mėsa gali būti laikoma kambario temperatūroje iki vartojimo?

Atšildyta mėsa turėtų būti laikoma tik šaldytuve. Taip išsaugosite jos kokybę. Atšildyta mėsa neturėtų būti

laikoma kambario temperatūroje, nes tokia temperatūra yra labai palanki bakterijoms daugintis.

Ideali temperatūra šviežiai mėsai laikyti yra nuo -2 °C iki 0 °C. Spartus bakterijų augimas prasideda maždaug 10 °C temperatūroje. Jei mėsa nebus sunaudota per kelias dienas po pirkimo, ją, kol nesibaigė tinkamumo vartoti terminas, galima užšaldyti, kad būtų išsaugota optimali kokybė.

Kartą jau atšildytas produktas pakartotinai neturėtų būti sušaldomas, nes tokia mėsa bus nekokybiška ir netekusi didelės dalies maistingumo, be to, sunkiau virškinama, taip pat gali būti padidėjusi mikrobinė tarša, o mėsa bus netekusi savo įprastų skoninių savybių.

VMVT inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: