Redakcijos archyvo nuotr.

Angelo FROSIO

Pienininkystės-sūrininkystės ekspertas, Rokiškio krašto garbės pilietis

Mokslinius tyrimus savo gyvenime pasirinkau kaip pagrindinę profesinės karjeros kryptį. Man buvo netikėta atrasti, kad pamokymus, kuriuos gavau iš vyresniosios kartos ir savo krašto sūrių gamintojų, galiu interpretuoti bei paaiškinti pagal griežtus fizikinius ir cheminius mechanizmus. Tūkstantmetė pienininkystės tradicija, pagrįsta vien stebėjimu ir praktine patirtimi, dabar man tapo suprantama naujausių mikrobiologijos atradimų, įvykusių XX a. antroje pusėje, dėka.

Dar nuo tada, kai dirbau asistentu prestižiškiausiame Italijos pienininkystės-sūrininkystės tyrimų institute, garsiame pasauliniu lygiu, jaučiau, kad chemijos ir fizikos nepakanka, kad galėtume iki galo suprasti piene ir sūryje slypinčią galią. Manau, kad pandemija, nepaisant viso jos neigiamo poveikio milijonų žmonių sveikatai, iš tikrųjų priminė mums, kaip svarbu mūsų gyvenime išlaikyti psichologinio požiūrio tašką į tikrovę. Norėdami geriau suprasti mano mintį, tiesiog pagalvokite apie daugybę susituokusių vyresnio amžiaus porų, kai sutuoktinis, netekęs gyvenimo draugo ar draugės, gyvena nebeilgai. Neigiamos panirimo į sielvartą pasekmės yra daug pražūtingesnės nei liga.

Išsamiau skaitykite šiandienos „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: