Birutė Dapkienė: „Vienoje rūmų pusėje ruošiama šventinė vakarienė, kitoje vyksta renovacija. Kraštutinumai. Tačiau viskas įmanoma.“ Salų dvaro archyvo nuotr.

– Kokie sėkmingiausi praėjusių metų projektai dvare?

– Pats geriausias 2021-ųjų sprendimas – įsigyti putų aparatą ir rengti putų šou. Dvaro restoranas, irgi buvo reikalingas. Maždaug 30 km spinduliu aplinkui nėra maitinimo įstaigų, todėl pamaitinti čia atvykusių žmonių grupes – išskirtinai geras sprendimas. Išskirčiau ir robotuko įsigijimą. Jis pritraukė lankytojų, žmonėms buvo įdomu.

Pasiteisino ir smulkesni sprendimai – alpakų ir stručių atvežimas į dvarą. Žmonės, atvažiavę lankyti gyvūnų, užsukdavo ir į dvarą.

Išskirtinio dėmesio sulaukė siaubo kambarys, įkurtas per Heloviną, ir šerkšno kambarys – prieš Kalėdas. Domino daugybę lankytojų iš visos Lietuvos.

– Kaip prasidėjo naujieji metai?

– Planų yra, bet šiuo metu itin sunku ką nors spręsti dėl dvare vykstančių renovacijos darbų. Esame nežinioje, kada ir kokias patalpas sutvarkys. Kone kasdien esame stumiami į kampą – išsikraustome, atlaisviname patalpas darbams, o jų atlaisvinti mums dar niekas nesiruošia. Situacija dėl renovacijos labai sudėtinga, o sausis ir šiaip būna apmiręs. Vis dėlto turime kažkaip suktis, galvoti apie renginukus, kuriems nereikėtų daug investicijų, bet kurie pritrauktų lankytojų.

– Kokie ateities planai?

– Vasarą tikrai rengsime vaikų stovyklas, praėjusią puikiai startavome. Planai, ką pasiūlyti vaikams, su kokio amžiaus jų grupėmis dirbsime, beveik sudėlioti. Išlauksime porą savaičių ir skelbsime rezervacijas. Laimėję dvaro nuomos konkursą, pernai kovo mėnesį paskelbėme apie stovyklas, pradėjome rezervacijas, todėl šiemet nieko nelauksime, nes viskam reikia pasiruošimo. Rezervacijas skelbsime naujajame Salų dvaro internetiniame puslapyje www.saludvaras.lt ir Salų dvaro kultūros ir laisvalaikio rezidencijos „Facebooko“ puslapyje.

Dėl stovyklų naujovių kol kas sunku pasakyti – kartais baisu ir nubusti, nes galvoje atsiranda vis naujų idėjų, minčių.

Viliuosi, birželio pabaigoje renovacijos darbai bus užbaigti, nes stengiasi visi – statybininkai, restauratoriai, vieni kitus palaikome ir suprantame, kad visa tai mums labai svarbu.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

 

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: