Iš daugiau kaip 70 šalyje veikiančių kredito unijų daugiau kaip pusė – 42 – dirbo pelningai. O 32 unijos patyrė nuostolių. Kaip sekėsi Rokiškio kredito unijai?

„Reikia į medį pabelsti, kad „nenusitarčiau” blogą minutę, bet Rokiškio kredito unija dar niekada neturėjo nuostolių”, – sakė jos administratorė Liuda Mikulėnienė. Anot pašnekovės, kadangi unija nėra didelė, tai ir milijoninių pelnų nežarsto. „Dirbame ne dėl didelių pelnų. Stengiamės savo unijos narių labui. Džiaugiamės, kai mūsų išduotų paskolų dėka kyla rajono žmonių ūkiai, gražėja namai ir sodybos. Mūsų unijos pinigai lieka rajone ir tarnauja jo gyventojų labui”, – sakė pašnekovė.

Ji teigė, kad nuolatinės sėkmės priežastis: stipri unijos vadovybė, vykdanti griežtą ir labai atsakingą paskolų išdavimo politiką. „Šalies spaudoje nuskambėjo ne vienas atvejis, kai unijos milijonines paskolas už apgriuvusius tvartelius ir kitą menkavertį turtą, kuris pirkėjui ir už dyką nebūtų reikalingas. O mes taip pinigų neskoliname: tikriname ir įkeičiamo turto vertę, ir skolininko galimybes grąžinti paskolą”, – sakė L. Mikulėnienė.

Daugiau – ketvirtadienio GR

Lina Dūdaitė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: