Žemių savininkai ir naudotojai, nuo 2013 m. dalyvaujantys tęstinėje „Melioracijos griovių tvarkymas” priemonėje, prižiūrimus melioracijos griovius  privalo deklaruoti penkerius metus.

Jei šioje veikloje pareiškėjai pradėjo dalyvauti tik šiemet, jiems deklaruoti melioracijos griovius reikės iki 2018 m.

Nacionalinė mokėjimo agentūra primena, kad grioviai deklaruojami išskaičiavus 1 m apsaugines juostas iš abiejų lygiagrečiai einančių melioracijos griovio pusių.

Už melioracijos griovių priežiūrą mokama skirtingai: už 1 ha nušienauto griovio plotą išmokama 518 Lt, jei nušienauta žolė nupjaunama ir išvežama, arba 500 Lt, jei nušienauta žolė paskleidžiama ir paliekama ant melioracijos griovio šlaito. Apie atliktus darbus reikia pranešti iki birželio 1 d.

Pagal priemonę „Pelno nesiekiančios investicijos” iš viso patvirtintos 796 paraiškos, paramos gavėjams išmokėta beveik 7 mln. Lt paramos.

Žemės ūkio naudmenas ir kitus žemės plotus galima deklaruoti nuo balandžio 14 d. iki birželio 15 d. Pavėluotai pateiktos paraiškos priimamos iki liepos 10 d., už kiekvieną pavėluotą darbo dieną galutinę paramos suma mažinama 1 proc.

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: