Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

Į „Gimtojo Rokiškio“ redakciją paskambinęs vyriškis pranešė, kad Meldučių, Ragelių (Jūžintų sen.) kaimuose be leidimo buvo iškirsti saugotini medžiai. 

Pasak Panevėžio regiono Aplinkos apsaugos departamento Rokiškio agentūros vedėjos Danutės Baronienės, įtariama, kad Meldučiuose ir Rageliuose be suderinimo su Jūžintų seniūnija iškirsta saugotinų medžių. Aplinkosaugininkė apžiūrėjo kirtavietes, pamatavo medžių kelmų skersmenį. Pirminiais skaičiavimais gamtai padaryta žala gal siekti net 9 tūkst. eurų.

Anot pareigūnės, žemės ūkio paskirties žemės, kurioje įtariama be leidimo iškirsti medžiai, savininkas gyvena Klaipėdoje. Jis sudarė medžio kirtimo sutartį su įmone, kuri registruota ne mūsų rajone. Šiuo metu aiškinamasi, kas turėjo gauti leidimą – savininkas ar įmonė, kirtusi medžius.

Saugotinais laikomi medžiai, kurių skersmuo 1 m aukštyje 20 cm ir daugiau. Norint juos nukirsti būtina suderint su seniūnija. Ir savininkas, ir kirtimo įmonės atstovas kviečiami atvykti į agentūrą paaiškinti situaciją, parodyti dokumentus. Tik tada aplinkosaugininkė galės įvertinti, ar buvo padarytas pažeidimas.

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: