Rusijoje žudikas slapstėsi apsimetęs popu.Policijos departamento nuotr.
Rusijoje žudikas slapstėsi apsimetęs popu.Policijos departamento nuotr.

Rugpjūčio 20 d. Policijos departamentas oficialiai patvirtino, kad labiausiai ieškomas Lietuvos nusikaltėlis Romas Zamolskis, pravarde Zamas,  sulaikytas rugpjūčio 16 d. Rusijoje. Jo kraupių nusikaltimų biografijoje – ir Rokiškio pėdsakas.

 

R. Zamolskis vadinamas ieškomiausiu Lietuvos galvažudžiu,  ne vienerius metus variusiu siaubą verslininkams, apsaugininkams ir policijos pareigūnams.

Jo byloje – nužudymai, plėšimai, sunkūs kūno sužalojimai, pabėgimas iš Rokiškio psichiatrijos ligoninės. Zamo pravarde nusikaltėlis  kriminalinę biografiją pradėjo prieš dvidešimt metų. 1993 m. jis mirtinai sužalojo žmogų, po kelių mėnesių mėgino pagrobti ginklus ir šaudmenis iš policijos šaudyklos. Per susišaudymą sužeistas policijos pareigūnas. Aštuonerius metus šis galvažudys  varė siaubą mūsų šalyje kruvinais išpuoliais, o pasprukęs į Rusiją savo juodą praktiką tęsė iki kol buvo pričiuptas.

Zamas labiausiai pagarsėjo 2001 m. Balandžio 17 d. jis ir jo bendras Virginijus Savickas įvykdė žiaurų išpuolį Vilniuje. Prie parduotuvės „Maxima bazė”  užpuolė Lietuvos žemės ūkio banko inkasatorius. Vienas inkasatorius sunkiai sužeistas, nusikaltėlių grobis – 70 tūkst. litų.

 

Tų pačių metų birželio 5 d. Zamolskis su bendrais Vilniaus centre per susišaudymą sužeidė policijos pareigūnus. Zamui pavyko pasprukti, o vienas jo bendrų buvo sulaikytas ir vėliau nuteistas.  Liepos 25 d. Zamolskis ir  V. Savickas vienoje Kauno bendrovėje  nušovė du vyrus. Tada Zamas įkliuvo ir buvo atgabentas  į Rokiškio psichiatrijos ligoninę. Pavojingam galvažudžiui buvo  nustatyta psichikos liga, kuria policijos pareigūnai iki šiol nelinkę tikėti. Netrukus Lietuvą sukrėtė pranešimas, jog šis galvažudys vėl ištrūko į laisvę pagal  į gydymo įstaigą atsiųstą suklastotą  dokumentą  dėl paleidimo.

 

Gr Ir Pk Inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: