Stasys Mekšėnas civilizuotame pasaulyje niekur nematė jokių persirengimo kabinų.               Redakcijos archyvo nuotr.
Stasys Mekšėnas civilizuotame pasaulyje niekur nematė jokių persirengimo kabinų. Redakcijos archyvo nuotr.

Rokiškėnai pyksta, kad Velniakalnyje prie vandens ir teniso kortų nėra persirengimo kabinos. „Velykalnio“ bendruomenės nariai tvirtina, jog žmonės patys kalti – nereikėjo kabinos paversti tualetu…  

Moterims nėra kur rengtis
Į redakciją užsukęs neprisistatęs rokiškėnas piktinosi, kad prie taip vadinamos „durpynkės“ Velniakalnyje nėra persirengimo kabinos. Tuo tarpu, teniso kortai įrengti europietiškai ir „su visais pribumbasais“. „Prieš pora metų kabina buvo, o dabar moterims nėra kur persirengti. „Negi automobilyje rengsis? Apsisukom  ir visa kompanija išvažiavom prie Vyžuonos ežero“, – piktinosi vyras, prašydamas pasidomėti, kur ir kodėl dingo kabina. Jo teigimu, tokios beveik visose maudyklose Rokiškyje ir aplink jį – pastatytos.

Civilizuotame pasaulyje nematė
Rokiškio 1-osios seniūnaitijos seniūnaitis, „Velykalnio“ bendruomenės entuziastas  Stasys Mekšėnas sakė, jog kabina prie ežero daug metų stovėjo. Tačiau jinai supuvo – teko išardyti. S. Mekšėnas nerinko žodžių ir klausiamas apie tai, ar bendruomenė žada įrengti naują. „Neaišku, kada statysim. Daug kalbėjom šita tema. Visada buvo paliekama labai daug šiukšlių, nebuvo kam prižiūri. Taip ir rašykit, kad rokiškėnai ten atlikdavo gamtinius reikalus, moterys palikdavo higieninius paketus. Kitaip tariant, kabina tiesiog buvo paversta tualetu. Net gėda būdavo svečiams atvažiavus. Gėda ir todėl, kad  mūsų dailioji lytis taip demonstravo Rokiškio miesto mentalitetą“, –  žodžių į vatą nevyniojo pašnekovas. Kai svečiai atvažiuodavo, jis pats tos  prišnerkštos kabinos ir eidavo tvarkyti.   
S. Mekšėnas pridūrė, kad civilizuotame pasaulyje – Šveicarijoje ar kitose Vakarų šalyse –  jis niekur nematė jokių panašių kabinų. Ten yra dušai, šiuolaikiški tualetai, šalia – persirengimo patalpos. „Velykalnio“ bendruomenė, anot S. Mekšėno, jau „daro žygius“, kad  ir pas juos atsirastų tualetai, dušai ir persirengimo kabinos, atitinkančios  visus higienistų reikalavimus.

Reda Milaknienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: