blank
L. Sadauskienės archyvo nuotr.

 Sausio 17 d. Berlyne (Vokietija) prasidėsiančioje vienoje didžiausių tarptautinių maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės parodų „Žalioji savaitė“ Lietuvai atstovaus dvylika gamintojų, kurie parodos lankytojams pristatys tautinio paveldo ir ekologiškus gaminius. Smalsiausieji galės savo akimis išvysti, kaip gimsta tradicinis lietuviškas, namų šiluma kvepiantis šakotis – tokią galimybę suteiks Laimutės Sadauskienės individualioji įmonė, gaminanti konditerijos gaminius.

Lietuvos ekspozicijoje parodos lankytojų lauks įspūdingo dydžio – 45 kg – lietuviško šakočio pjaustymas ir degustacija.

L. Sadauskienės individualiosios įmonės darbuotojų šakotis, gavęs šimtmečio maisto produkto vardą, keptas lauke, degant beržinėms malkoms, septynias valandas. Jam pagaminti prireikė net 700 kiaušinių, 17 kg miltų, 15 kg sviesto, tiek pat kilogramų grietinės ir cukraus.

Parodos lankytojai turės neeilinę galimybę įvertinti šį išskirtinės kokybės produktą.

Subscribe
Informuoti apie
guest
1 Komentuoti
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
GAL
GAL
2020 18 sausio 11:49

ekologiškas,bet ne tautinis paveldas?

Rekomenduojami video: