Rajono taryba eilinį kartą patvirtino, kad vietos politikų priiminėjamos tvarkos – „šakėmis ant vandens“.

Papildomai – trys objektai

Pernai liepos 25 d. rajono taryba patvirtino savivaldybės vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūros ir plėtros 2015–2016 metų programą bei numatytų tvarkyti objektų sąrašą. Tačiau praėjusio penktadienio rajono tarybos posėdyje jos narių prašyta balsuoti, kad į šį sąrašą būtų įtraukti trys papildomi objektai: Rokiškio miesto Taikos gatvės kelio bortų ir pėsčiųjų-dviračių tako kapitalinis remontas, kurį siūloma atlikti ateinančiais metais, Obelių miesto Žvėrinčiaus gatvės ir dalies J. Vienožinskio gatvės rekonstravimas bei Rokiškio mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“ aikštelė. Rokiškio Taikos gatvės ir Obelių gatvių numatytiems darbams atlikti rajono savivaldybė teiks investicinį projektą tikslinėms lėšoms gauti iš Kelių priežiūros plėtros programos. Todėl posėdyje diskusijų dėl pastarųjų objektų nekilo.

Reikia, bet „pagal tvarką“

Karšti debatai užvirė dėl mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“ aikštelės, nes ji būtų rengiama savivaldybės vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūros lėšomis. Šį klausimą pristačiusi rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Vida Paukštienė tarybos nariams paaiškino, jog Rokiškio mokykla-darželis „Ąžuoliukas“ neturi automobilių stovėjimo aikštelės, kurioje vaikai, atvežami į šią ugdymo įstaigą, būtų saugiai išlaipinami. Yra gautas šios švietimo įstaigos tėvų komiteto prašymas įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Be to, specialistės teigimu, gautos ir Visuomenės sveikatos centro rekomendacijos prie šios vaikų ugdymo įstaigos įrengti saugią aikštelę. Norint atlikti numatytus darbus ateinančiais metais, būtina parengti techninius projektus, tad dar šiemet reikia pradėti viešųjų pirkimų procedūras projektavimo darbams atlikti.

Rajono tarybos narė Jūratė Čypienė merui Antanui Vagoniui priminė, kad jam vadovaujant tarybai, buvo patvirtintas prioritetų sąrašas ir klausė: „Kur logika? Vėl grįžtama prie seno ir pildoma iš apačios?“ Pasak politikės, jeigu nauji objektai bus įtraukti, kiti objektai, jau patvirtinti sąrašuose, turės nevienodas starto pozicijas.

J. Čypienė kelis kartus pakartojo, kad minėto darželio, į kurį pati vaikus vežiojo 8 ar 9 metus bei mėgino inicijuoti šios aikštelės atsiradimą, plėtra labai reikalinga, tačiau siūlė paisyti tarybos numatytos tvarkos ir į remontuojamų objektų sąrašą „neprakišinėti“ naujų objektų. Pasak politikės, šitiek metų aikštelės nebuvo, o dabar „nežinau kas atsitiko, kad vaikų saugumas pablogėjo mirtinai ir jau mirtinai reikia?“

J. Čypienę palaikė Stanislovas Dambrauskas, pridūręs, kad pagaliau turi būti prioritetų sąrašas ir jo tvirtai paisoma: pagal jį rengiami projektai ir prašoma lėšų jiems įgyvendinti.

Kodėl ne prie ligoninės?

Vicemeras Egidijus Vilimas prašė tarybos narių balsuoti už „Ąžuoliuko“ aikštelės įtraukimą, nes šis darželis liko vienintelis mieste toks nesaugus: „Rizikuojame vaikų sveikata. Siūlau ryte nueiti ir įsitikinti – tenka vaikus vesti per kelią.“ 

Tarybos narys Virginijus Lukošiūnas politikams priminė, kad minėtas darželis yra gyvenamojoje zonoje ir čia eismo saugumą iš dalies galima užtikrinti kitomis priemonėmis. Pasak politiko, prie vaikų ugdymo įstaigos nesaugu būna tik iš ryto, o Rokiškio rajono ligoninės aikštelės plėtra labiau reikalinga, nes ten nesaugu beveik visą parą.

Leido nusižengti…

Meras siūlė tarybos nariams nusižengti galiojančioms tvarkoms, jeigu to reikalauja žmonių ir vaikų saugumas, o aktyviai pasisakiusiai J. Čypienei pažėrė kritikos ir komplimentų: „Jūs pati prieštaraujate sau. Tai jūs norite to „Ąžuoliuko“ ar ne? Jūs tikrai labai moteriška, nežiūrint, kad tarybos narė.“

Politikų balsų pakako tam, kad oponuojančiųjų balsas liktų neišgirstas: nepaisant priimtos tvarkos,  savivaldybės vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūros ir plėtros 2015–2016 metų programa papildyta trimis minėtais objektais.

 

 

Aldona Minkevičienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: