Aro pareigūnai parbloškė su granata į lauką išbėgusį vyriškį. D. Zibolienės nuotr.
D. Zibolienės nuotr.

Gruodžio 18 d. Panevėžio apygardos teismas pradėjo nagrinėti Antanašėje (Obelių sen.) kovine granata grasinusio susisprogdinti Saulius Karosevičius (gim. 1967 m.) bylą.

Kartu teisiama ir 24 m. Živilė Rimkuvienė iš Kauno. Teisiamieji kaltinami neteisėtu narkotikų laikymu turint tikslą platinti. Šioje byloje nukentėjusiais pripažinti keturi policijos pareigūnai, kurių   gyvybėms grėsė pavojus.

Ne kartą „Gimtajame rokiškyje“ rašėme apie dramą Antanašėje: balandžio 6-ąją S. Karosevičius užsibarikadavęs savo namuose grasino susisprogdinti granata. Penkis kartus teistas ir kanapių auginimu įtariamas vyriškis nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų: neleido jiems atlikti kratą. Jo sulaikymo operacijoje dalyvavo gausios policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pajėgos. Vyriškis iš namų bandė išbėgti su kovine granata F-1 ištrauktu žiedu.

Po grasinimo susisprogdinti sulaikytą S. Karosevočių Panevėžio miesto apylinkės teismas leido suimti dviem mėnesiams. Vėliau įtariamajam nutarta pakeisti kardomąją priemonę: jis už daugiau nei už 20 tūkst. Lt užstatą paleistas į laisvę, tačiau privalo vykdyti tam tikrus įpareigojimus.  

Kitas teismo posėdis planuojamas po mėnesio. 

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: