Stasiūniškis Pranas Lapašinskas sklaidė dokumentus ir pasakojo apie nesutarimus su kaimynu.
Stasiūniškis Pranas Lapašinskas sklaidė dokumentus ir pasakojo apie nesutarimus su kaimynu.

Du kaimynai susipyko dėl žemės: vienas, važiuodamas į laukus mėšlo kratytuvu, išvažinėjo kito pievą. Pastatyta medinė užtvara po kelių dienų buvo sulaužyta ir išmesta į beržyną.

Stasiūnuose (Obelių sen.) gyvenantis Pranas Lapašinskas susivaidijo su kaimynu Juliumi Maciulevičiumi. Jųdviejų žemė ribojasi, tačiau įvažiavimas nuo žvyrkelio įrengtas tik į P. Lapašinsko maždaug 60 arų sklypą.
„Pasodinu bulves, kaimynas per jas važiuoja, pasėju javus – ir per juos savo traktoriais pralekia. Paskutinį kartą pievą išrausė mėšlo kratytuvu. Galėtų važiuoti pakraščiu, tačiau iš principo mano žemėje traktoriumi plačiai apsisuko. Galingos technikos ratų vėžės giliai įsispaudžia pievoje“, – aiškina P. Lapašinskas.
Anot pašnekovo, norėdamas gauti išmokas, jis privalo užpildyti deklaracijas. „Kas bus, jei patikrins, ir vietoj deklaruotos pievos ras traktorių padangomis išraustą žemę? Nors plotas nedidelis – kokie du arai, tačiau ir už tokį nedidelį nusižengimą galiu netekti išmokų“, – rodydamas vėžes pievoje tikino pašnekovas.
Kai problemos gražiuoju išspręsti nepavyko, P. Lapašinskas pastatė medinę užkardą, bet rado ją sulaužytą ir nušveistą į beržynėlį, tad vėl sukalė užtvarą. Nebežinodamas, kaip susikalbėti su kaimynu, P. Lapašinskas kreipėsi pagalbos į „Gimtąjį Rokiškį“. „Lapė, pakliuvusi į spąstus ir nebegalėdama išsilaisvinti, ima sau ir koją nusigraužia. Man jau trūko kantrybė. Gal viešumas padės?“ – svarstė P. Lapašinskas.

Išsamiau – šeštadienio GR.

Dalia ZIBOLIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: