60-ies šalies savivaldybių įsiskolinimai jau perkopė 2 mlrd. Lt ir toliau didėja, teigia Lietuvos savivaldybių asociacija ir siūlo keisti Seimui pateiktą svarstyti metodiką, dėl kurios pajamų augimą pajustų tik keliolika savivaldybių.
Maždaug pusė Lietuvos savivaldybių išnaudojo visus skolinimosi limitus. Tarp jų – ir  Rokiškis. „Mes galim skolintis tik prisidėti prie europinių projektų, o pagal dabartinę biudžeto apimtį skolinimosi limitą esame išnaudoję”, – sakė rajono savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Reda Dūdienė. Ji tikisi, jog kitais metais biudžeto apimtys šiek tiek didės.
Premjeras Algirdas Butkevičius žiniasklaidai teigė, jog kitais metais savivaldybių biudžetai gali padidėti apie 170 mln. Lt. Anot jo, tai lems nauja metodika, kuri aiškiai padalins gyventojų pajamų mokesčio (GPM) prieaugį tarp valstybės ir savivaldybių. Tačiau asociacijos skaičiavimu, dėl naujos tvarkos savivaldybių biudžetai bus papildyti daugiau kaip 200 mln. Lt, tačiau savivaldybėms sumažinus 106,7 mln. Lt bendrosios dotacijos kompensacijas, gaus 102,5 mln. Lt.
„Būtų gerai, kad Vyriausybė prisiimtų savivaldybių skolas. Prasideda naujas planavimo laikotarpis, teks prisidėti prie europinių projektų”, – sakė rajono savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Rancevas. Jo žiniomis, ateityje europiniams projektams koofinansuoti savivaldybėms teks ne 10-15 proc., kaip iki šiol, o iki 40 proc.  

GR ir Eltos inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: