Parodos atidarymo akimirka. Apie eksponuojamus kūrinius pasakojo Rasa Kraulėdaitė (projekto
Parodos atidarymo akimirka. Apie eksponuojamus kūrinius pasakojo Rasa Kraulėdaitė (projekto "Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje" administratorė). Kairėje - Donatas Glodenis

Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centro bei Lietuvos žurnalistų sąjungos organizuotame fotografijų konkurse „Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje“  išrinkti geriausi  Lietuvoje spaudos fotografijų, susijusių su religinės įvairovės ir žmogaus teisių tematika, autoriai. Jų darbais gali pasigrožėti ir rokiškėnai.

Rugpjūčio 14 d. atidaryta fotografijų paroda Rokiškio krašto muziejuje (Tyzenhauzų al. 5). Joje eksponuojamas Ievos Budzeikaitės fotografijų ciklas apie judėjų bendruomenę, Ramūno Guigos reportažas iš Krišnos sąmonės organizacijos, Vidmanto Balkūno kūriniai, atspindintys pagoniškąjį gyvenimo būdą ir tikėjimą, Monikos Požerskytės fotoreportažai iš senovės baltų religinės bendruomenės, Aurelijos Arlauskienės užfiksuotos reformatų bendruomenės gyvenimo akimirkos, Zitos Stankevičienės fotografijos iš Žolinių ir musulmonų bendruomenės.
Parodos metu bus galima pamatyti ne tik fotografijas, susijusias su skirtingų religijų kasdienybės akimirkomis, bet ir išgirsti žmogaus teisių ekspertų bei religijų tyrinėjimais užsiimančių  specialistų komentarus.

Ši paroda labai sudomino rajono žmones. “Esame labai patenkinti nuoširdžiu ir šiltu rokiškėnų priėmimu”, – sakė projekto vadovė Rasa Kraulėdaitė. Pasak pašnekovės, fotografijų paroda mūsų mieste veiks iki rugpjūčio 31 d., vėliau ji iškeliaus į kitus šalies miestus.

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: