Angarą smarkiai nusiaubė ugnis. M. Katinauskienės nuotr.
Angarą smarkiai nusiaubė ugnis. M. Katinauskienės nuotr.

Rugpjūčio 14 d.  apie 11 val. bendruoju pagalbos telefonu ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad Pužonių (Rokiškio kaim. sen.) kaime dega angaras ir jame esanti technika. Į įvykio vietą išskubėjo trys Rokiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažai. Baiminantis, kad pajėgų užgesinti gaisrui neužteks, į pagalbą buvo išsiųstos Laibgalių (Jūžintų sen.) ir Juodupės ugniagesių brigados.

Į įvykio vieta atvykę gelbėtojai rado atvira liepsna degantį didžiulį angarą. Vis atsinaujinančius ugnies židinius ugniagesiai gesino apie porą valandų, tuo pat metu ardydami dar karštas ir rūkstančias metalines angaro konstrukcijas. Nelaimės metu žmonės nenukentėjo, tačiau baiminantis, kad nuo karščio sulinkusios konstrukcijos gali įgriūti ir sužaloti besidarbuojančius ugniagesius, įvykio vietoje visą laiką budėjo greitosios medicinos pagalbos medikai.

Iš degančio angaro pavyko išgelbėti vieną traktorių ir priekabą grūdų. Tačiau ugnis visiškai sunaikino ten likusį dar vieną traktorių, kombainą ir įvairius žemės ūkio darbams skirtus padargus. Sodybos, kurioje stovėjo angaras, savininkė apgailestavo, kad ugnis pasiglemžė ne tik jų turtą, bet ir kaimynų pas juos paliktą žoliapjovę.

„Tarsi nujausdama nelaimę kalbinau vyrą šiandien važiuoti į svečius. Nors jis spyriojosi, tačiau manęs paklausė. Važiuodami per miškelį matėme angaro stogą ir pro langą rūkstančius dūmus. Vyras dar pasakė, kad džiovina grūdus. Tačiau supratom, kad kažkas negerai, kadangi dūmai buvo per daug juodi. Įvažiavę į kiemą angaro viduje pamatėme ugnį ir iškvietėme ugniagesius. Įbėgę į namą šaukėme, kad dega angaras – tai užtruko vos porą minučių, o kai išėjome į lauką prieš mus jau buvo ugnies stulpas”, – iš susijaudinimo drebėdama pasakojo nukentėjusiųjų giminaitė.

Dėl ko angare kilo gaisras ir kokių nuostolių jis padarė kol kas dar nežinoma.

Miglė KATINAUSKIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: