REIKĖS:

6 kiaušinių;

180 g cukraus;

100 g cukraus pudros;

200 g lazdyno riešutų;

70 g lazdynų riešutų kremo;

200 g sviesto.

GAMINIMAS

6 kiaušinių baltymus (atskirti nuo trynių) išplakti plaktuve su 180 g cukraus.

100 g cukraus pudros sumaišyti su 100 g lazdyno riešutų ir kartu sumalti. Gausis riešutų miltai.

Į išplaktus baltymus supilti riešutų miltus, įmaišyti atsargiai mentele iš apačios į viršų.

Ant skardos tiesti kepimo popierių. Nusipiešti 4 norimo torto skersmens apskritimus. Su mentele formuoti iš baltymų plakinio pagal piešinį 4 morengus. Kepti 160 l orkaitėje viršus-apačia 40-50 min. Kas 10 min. pravėdinti orkaitę. Atidaryti-uždaryti (tai daryti būtina, kad išgaruotų drėgmė).

6 trynius suplakti plauktuve.

Iš 100 g cukraus ir 70 ml vandens virti sirupą iki 115 laipsnių temperatūros, tada plona srovele pilti sirupą ant trynių ir maišyti. Turi gautis putų struktūros mišinys.

70 g lazdynų riešutų kremo dėti į plakinį ir dar 200 g kambario temperatūros sviesto. Suplakti dar kartą. Kremas padarytas. Pertepti juo atvėsusius morengo lakštus. Vis tarp sluoksnių kartu pabarstyti smulkintų lazdynų riešutų.

Puošti irgi lazdyno riešutais arba pagal savo fantaziją ir skonį.

Skanaus.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: