Gabrielės Mardosienės nuotr.

Šiandien pristatome mažojo Beno Mardosos (jam tik dveji su puse metų) vaflių receptą. Beno mama Gabrielė kilusi iš Rokiškio, dabar visa šeima gyvena Kaune. Berniukas dažnai atvyksta į Rokiškį, nes čia jo laukia promočiutė, močiutė ir dėdė. Mažojo kepėjo mama Gabrielė jau dviejų vaikų mama, bet suranda laiko pabūti virtuvėje, gamina dažnai ir skaniai. Benas visada padeda mamytei tiek gaminimo procese, tiek įvertinant pagamintų patiekalų skonį. Taigi, skubėkite į virtuvę plakti kiaušinių ir išbandyti Benuko vaflių skonį…

 

REIKĖS:

3 kiaušinių;

3 kupinų šaukštų cukraus arba agavų sirupo;

1 šaukštelio vanilinio cukraus arba šiek tiek vanilės ekstrakto;

druskos žiupsnelio;

200 g sijotų miltų;

1,5 šaukštelio kepimo miltelių arba sodos;

100 g lydyto sviesto;

150 ml pieno;

2 šaukštų grietinės.

 

GAMINIMAS

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi beveik iki baltumo. Sviestą išlydyti, truputį ataušinti ir pilti bei plakti kartu su kiaušiniais. Ten pat pilti ir truputį paplakti grietinę, pieną. Miltus sijoti į kiaušinių plakinį kartu su kepimo milteliais ir druska. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai, po truputį, ramiais judesiais įmaišyti į tešlą. Kepti vaflinėje arba tiesiog keptuvėje kaip paprastus blynus.

Skanaus. 😊

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: