15min.lt nuotr.

Praėjusią savaitę – dvidešimt du susirgimai

Susirgimų COVIDU rajono švietimo įstaigose daugėja kiekvieną savaitę. Praėjusios savaitės pabaigoje papildomi atvejai fiksuoti Kamajų A. Strazdo gimnazijoje, J. Tūbelio progimnazijoje,  J. Tumo-Vaižganto gimnazijos Senuosiuose rūmuose ir „Romuvoje“, lopšeliuose-darželiuose „Pumpurėlis“ ir „Varpelis“, Panemunėlio mokykloje-daugiafunkciame centre.

„Iš viso dvidešimt du atvejai per savaitę, iš jų tik šeši fiksuoti testuojant mokyklose“, – sakė rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Aurimas Laužadis.

Pats augimas

A. Laužadis neabejoja, kad šią savaitę skaičiai augs ir kad dabar pats jų augimas. „Tik iki šiol jų   daugiau buvo po vieną ar kelis klasėje. Tai rodė, kad didelis užsikrėtimas klasėse nevyksta, kad atvejai – iš šeimų“, – svarstė vedėjas.

Naujų žinių apie sergančius pedagogus Švietimo ir sporto skyrius neturi. Anot vedėjo, daugelis žinių nesutampa su tuo, kas skelbiama oficialiai, nes riboja duomenų apsaugos įstatymas. „Mokytojas pats atsakingas informuoti įstaigą, ar jis serga. Kitas gal bijo informuoti, kad šeimos nariui nereikėtų izoliuotis“, – svarstė A. Laužadis.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
1 Komentuoti
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panemunelietė
Panemunelietė
2021 19 spalio 8:15

Na va buvot prispausti kad nebemeluotumete ir pagaliau tiesa išvydo dienos šviesą tik Udc jau židinys užsikretimų covid kodėl to neparašet na ka Panemunelis jau sukilo ir ko gero mokyklos vadove jei ją galima taip vadint čia dirbs nebeilgai nes jau buvo kreiptasi į rajono švietimo skyriu dėl jos darbo

Rekomenduojami video: