Redakcijos archyvo nuotr.

Tarybos nariai domėjosi, kaip vadovės vertina tokių įstaigų sujungimą – teigiamai ar neigiamai? Klausė, ar tai nebus per didelis iššūkis, ar nesutriks darbas, ar nėra pasipriešinimo iš Psichikos sveikatos centro darbuotojų? Galiausiai, kas labai svarbu, – ar tai nepakenks teikiant sveikatos paslaugas rajono gyventojams?

Kadangi posėdyje R. Bandžiulienė dalyvauti negalėjo, savo poziciją išdėstė D. Kondratenkienė. Pasak vadovės, be abejo, kad tokių įstaigų sujungimas – iššūkis, tačiau logiškas ir racionalus, juolab, kad tokiam sujungimui pritaria Sveikatos apsaugos ministerija. Tokios tendencijos vyksta visoje Lietuvoje, taigi, toks sprendimas – savalaikis. „Galiu iš karto nuraminti Psichikos sveikatos centro darbuotojus – visi etatai, visi darbuotojai bus išlaikyti, apie atleidimus nėra kalbos. Todėl nerimauti jiems nėra dėl ko. Man prisidės dar vienas galvos skausmas – ne tik šeimos gydytojų, bet ir psichiatrų paieška, nes ir vienų, ir kitų Lietuvoje trūksta – dėl jų aršiai konkuruojama“, – sakė posėdyje D. Kondratenkienė.

Tarybos narės Gretos Giriūnaitės teigimu, toks sujungimas sveikintinas, nes Psichikos sveikatos centras seniai turėjo turėti stiprų vadovą – tokį, kokia yra D. Kondratenkienė. Kartu tarybos narė pasidomėjo, ar staigus buvusio Rokiškio psichikos sveikatos centro vadovo Sauliaus Jasiulevičiaus pasitraukimas iš pareigų nesusijęs su finansinėmis įstaigos skolomis? Ar buvo atliktas auditas?

Kaip paaiškino socialinės paramos ir sveikatos skyriaus savivaldybės gydytoja Evelina Grėbliauskienė, pristačiusi šį pasiūlymą tarybai, auditas nebuvo atliktas, bet finansinių skolų centras nebeturi. Reaguodama į tai, D. Kondratenkienė tarybos paprašė, kad prieš sujungimą auditas vis dėlto būtinai būtų atliktas. „Atsakomybė didelė, noriu žinoti tikrąją padėtį“, –sakė V. Kondratenkienė.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Valerijus Rancevas patikino, kad dėl audito jau sutarta, jis tikrai bus atliktas artimiausiu metu.

Subscribe
Informuoti apie
guest
4 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Iš ligoninės administracijos
Iš ligoninės administracijos
2021 28 rugsėjo 8:06

Psichikos centro direktorius Saulius Jasiulevičius jau įdarbintas Rokiškio pscihiatrinėje ligoninėje medicinos auditoriumi su solidžia alga ir priedais.

Man atrodo
Man atrodo
2021 27 rugsėjo 20:33

Man atrodo, kad Giriunaite praleido proga patyleti, neskaniai atrodo, kai tos pacios partijos atstove giria viena kita. O del stipraus vadovo, tai cia irgi klausimas, gal pirma stipri vadove uztikrintu, kad zmones galetu prisiskmbinti i poliklinikos registratura, nes kiek teko kalbetis su zmonemis, tai prisiskaminti ten neimanoma arba pavyksta is 100 – ojo karto

Rokiškietis
Rokiškietis
2021 27 rugsėjo 15:11

Ir iš kur taip gerai nusimano ir apie viską žino Giriūnaitė?

Smalsutis
2021 27 rugsėjo 13:47

Ar sumokėta 57722 eurų bauda, kurią Rokiškio psichikos centrui 2019-10-7 paskyrė Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija?

Rekomenduojami video: