Rajono ledo ritulininkai tikisi atviros dirbtinio ledo aikštelės.
Rajono ledo ritulininkai tikisi atviros dirbtinio ledo aikštelės.

„Iki Naujųjų metų ledo ritulio aikštelė tikrai bus įrengta“, – „Gimtąjį Rokiškį“ užtikrino rajono meras Vidmantas Kanopa. Jis, kaip ir žadėjo, nuvyko į susitikimą su AB „Lesto“ vadovais ir gavo jų pažadą greičiau pastatyti pastotę ir aikštelės link nutiesti reikiamus kabelius.

Kilo bėdų
Dabartinės Kūno kultūros ir sporto centro čiuožyklos vietoje atviroji dirbtinio ledo aikštelė turėjo būti įrengta ir naudojimui priduota jau spalio 15 d. Deja, ledui skirta įranga – guminių vamzdelių kilimas ir specialūs šaldymo agregatai – dar nė neatkeliavo į Rokiškį. Projekto rangovai mielai ištesėtų pažadą ir įrangą galėtų kloti net šiandien. Tačiau tą daryti nėra prasmės, kol neįrengta elektros pastotė ir iš jos į aikštelę nenutiesti elektros laidai. Be elektros nebus įmanoma išbandyti rangovų sumontuotą įrangą, tad jos gabenti į Rokiškį net nėra prasmės.

Dirbtinio ledo aikštelės statybą parėmė rajono verslininkai – AB „Rokiškio sūris“ direktoriaus pavaduotojas Dalius Trumpa, UAB „Ivabaltė“ generalinis direktorius Irmantas Tarvydis bei UAB „Rokauta“ direktorius ir rajono Ledo ritulio klubo prezidentas Rimantas Sakaitis. Investuotojai buvo sunerimę dėl vėluojančių aikštelės rengimo darbų ir spalio 8-ąją dalyvavo rajono mero surengtame specialiame pasitarime. Jame rajono vadovas pažadėjo asmeniškai kreiptis į AB „Lesto“ vadovus, kad šie paspartintų elektros įrangos diegimą.

Sutarė paskubinti
Rajono meras tesėjo pažadą: praėjusią savaitę jis susitiko su AB „Lesto“ bei jos Panevėžio skyriaus vadovais. Šie pažadėjo kaip įmanoma paspartinti pastotės statybą ir elektros kabelio tiesimą. Darbams atlikti bendrovė paskelbė konkursą: lapkričio 8 d. bus atplėšti jo vokai. Dar 15 d. išliks galimybė skųsti šio konkurso rezultatus. Vadinasi, tik lapkričio pabaigoje AB „Lesto“ pasirašys sutartį su elektros kabelio tiesimo ir pastotės įrengimo darbų rangovu.

„Konkurso eigos paskubinti neįmanoma. Tačiau AB „Lesto“ vadovai man pažadėjo, kad ragins rangovą kaip galima greičiau atlikti savo darbus. Manau, kad jau pačioje lapkričio pabaigoje elektros kabelis ir pastotė bus įrengti. Tuomet ir ledo šaldymo kilimėlį bus galima kloti“, – teigė rajono meras.

Daugiau antradienio “Gimtajame…”

Lina DŪDAITĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: