R. Keliuotytės nuotr.

Visiems rajono neįgaliesiems

Rajono Neįgaliųjų draugija pavėžėjimo paslaugas teikia ne tik draugijos nariams, bet visiems rajono neįgaliesiems, kurių darbingumo lygis yra nuo 0 iki 55 proc. Taip pat paslauga teikiama specialiųjų poreikių turintiems asmenims.

„Pirmenybė teikiama pavėžėjimo į bet kurią šalies gydymo įstaigą paslaugoms. Taip pat būtiniems reikalams rajone tvarkyti – nuvykti į savivaldybę, pas notarus ir pan. Bet ne buitiniams reikalams, ne apsipirkti – tam rajone yra 12 neįgaliuosius aptarnaujančių asistentų, jie ir turi pasirūpinti globotinių buities reikmėmis“, – atkreipė dėmesį A. Veikšys.

Mažinama atskirtis tarp miesto ir kaimo

Pasak A. Veikšio, kilometro įkainis – 6 ct, tačiau atstumas skaičiuojamas nuo Rokiškio centro iki miesto, į kurio gydymo įstaigą vykstama, centro. „Kaina nepriklauso, iš kurios vietos paimamas neįgalusis – ar iš Rokiškio centro, ar iš Suvainiškio, ar iš Onuškio – visiems mokėti tenka vienodai. Tokia tvarka siekiama sumažinti atskirtį tarp miesto ir kaimo. Neįgaliųjų pavėžėjimo rajone paslaugos kaina nustatyta vienoda – 5 eurai, ir ji nepriklauso nuo nuvažiuotų kilometrų“, – komentavo A. Veikšys.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: