Spektaklis „Cinkas“ – vienas paskutinių Eimunto Nekrošiaus darbų. Kalbantis apie žmogaus esmę, jo galimybių ribas ir tai, kada išryškėja tikriausia jo esmė... Kultūros centro archyvo nuotr.

Seniai stebi ir mano, kad Rokiškyje tai turi būti

Rokiškio kultūros centro kultūros projektų vadovė, festivalio organizatorė Birutė Bagdonienė sakė, jog festivalyje vėl dalyvaus valstybiniai ir nacionaliniai šalies teatrai, o svečių teisėmis yra  pakviesti „Solo“ teatras su spektakliu „Nora“ ir Vido Bareikio teatro judėjimas „No Theatre“ su spektakliu „Iliuzijos“. „Jie pas mus – pirmą kartą. „Lietuviškoji Nora“ – kūrinys apie mūsų kraštietę Moniką Mironaitę, o V. Bareikio darbus jau seniai seku ir manau, kad juos turi pamatyti ir Rokiškio žiūrovai. Tai įdomūs darbai ir, norint aprėpti „visą  teatro lauką“ Lietuvoje, turėtų būti ir šitas spektaklis“, – kalbėjo B. Bagdonienė apie naujokus.

O štai Valstybinis rusų  dramos teatras Rokiškyje seniai tapęs favoritu ir retai grįžta be prizo. Ir šiemet laukia neeilinis spektaklis – Oskaro Koršunovo „Rusiškas romanas“ pagal šiomis dienomis nepelnytai puolamo Nacionalinės premijos laureato Mariaus Ivaškevičiaus pjesę, sužibėjęs teatro pasaulyje. Kaip anksčiau rašėme, vyko derybos, ar įmanoma spektaklį parodyti per mažoje tokiam kūriniui Rokiškio scenoje. „Sutarėme, kad specialiai bus gaminamos dekoracijos, pritaikytos Rokiškiui. Teatras sutiko investuoti, kad spektaklis atsidurtų pas mus“, – sakė B. Bagdonienė.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

 

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: