Gimtasis Rokiškis Aktualijos Pasitarė ir nusprendė: skelbs dar vieną konkursą

Pasitarė ir nusprendė: skelbs dar vieną konkursą

Rajone direktorių šiuo metu neturi Juodupės ir Obelių gimnazijos bei Jūžintų pagrindinė mokykla. Negali dirbti ir konkursus laimėję Juodupės darželio bei Kamajų gimnazijos vadovai – rajono taryba, nevykstant posėdžiams, jų nepatvirtina. Be vadovo lieka ir Rokiškio pagrindinė mokykla. Rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Aurimas Laužadis tikisi, kad kandidatų į dar vieną laisvą vietą Rokiškyje vis dėlto atsiras...

2098
0

Nenori būti „šuniui penkta koja“

Po to, kai konkursą į Kamajų gimnazijos vadovo vietą laimėjo Rokiškio pagrindinės mokyklos vadovė Loreta Grochauskienė, A. Laužadis sakė nežinantis, ar bus skelbiamas Rokiškio pagrindinės direktoriaus konkursas. „Dar reikia pasitarti. Nedidelei mokyklai už priemoką gali vadovauti ir kitos mokyklos direktorius“, – sakė vedėjas.

Šią savaitę jis patikslino, jog konkursas vis dėlto bus skelbiamas. „Rokiškio pagrindinė mokykla (joje mokosi vaikai su specialiaisiais poreikiais – aut. past.) – kitokio tipo įstaiga, joje yra savų ypatumų. Negali dirbti nesigilindamas „į tuos dalykus“. Gal ir galėtų vadovauti kitos mokyklos direktorius, bet reikia papildomai domėtis ir nemažo įdirbio“, – sakė A. Laužadis. Jis turi patirties:  jei mažesnę švietimo įstaigą „primeti“ prie kitos mokyklos, „lieka kaip šuniui penkta koja“. „Todėl norisi, kad mokykloje vadovas būtų nuolat, nes joje yra nemažai problemų. Nėra ten taip paprasta. Prie kiekvieno vaiko ir tėvų reikia atskirai prieiti, nes ir tų vaikų tėvams nėra lengva“, – sakė vedėjas.

(Daugiau – ketvirtadienio „Gimtajame…“)

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus