Kaip rinktis, kad įspūdžius suteikianti dovana patiktų?

Ne tik daiktai, bet ir įspūdžius paliekančios originalios dovanos kartais gali nepatikti. Tam, kad dovana nenueitų perniek, atsižvelkite į keletą dalykų:

  • Rinkdami pasirinktos kalėdinės dovanos kuponą, įsitikinkite, kad jis galios bent kelis mėnesius ar vienerius metus. Jį gavęs žmogus turės daugiau laisvės: galės pats pasirinkti tinkamiausią laiką pramogai išbandyti.
  • Įsitikinkite, kad pasirinktą pramogą galima gauti greitai, o ne, pavyzdžiui, rik rugpjūtį, kai įšils Galvės ežeras ir pagaliau jame bus galima panardyti. Juk Kalėdų dovanos turėtų būti ranka pasiekiamos!
  • Rinkitės pramogą tame pačiame mieste, kuriame gyvena dovanos gavėjas, nebent dovanos tikslas ir yra pati kelionė. Kitu atveju, gali kilti sunkumų nuvykti į kitą Lietuvos pusę vien tam, kad būtų pasinaudota kuponu.
  • Mažai judantiems, nesportuojantiems žmonėms nedovanokite pramogų, reikalaujančių fizinio pasirengimo ar didelio aktyvumo. Jų tai tikriausiai nenudžiugins, tad kuponas liks nepanaudotas, o dėl to vėliau žmogų dar ir sąžinė užgrauš.
  • Atsižvelkite į žmogaus pomėgius, bet nedovanokite to, kas jo interesų sričiai būtų per lengva. Pavyzdžiui, geram fotografui nedovanokite kvietimo į mėgėjiškos fotografijos kursus.
  • Žemiau – keletas dovanų idėjų moterims, vyrams, vaikams, draugams ir kitiems artimiesiems. Galbūt pavyks lengviau išsirinkti?

Kalėdinės dovanos moterims

Kalėdinės dovanos moterims

Neapsigaukite: nors dovanos moterims dažnai siejamos su grožio procedūromis, nepulkite strimgalviais jų  pirkti. Kiekviena moteris pati geriausiai žino, ko reikia jos grožiui puoselėti. Jei šioje srityje neturite žalio supratimo, verčiau ir nekiškite į ją nosies.

Dovanų idėjos moterims

  • Romantiška vakarienė tamsoje dviems. Nežinote, ką dovanoti merginai? Nustebinkite ją vakariene, kokioje ji dar nebuvo! Drauge įvairius patiekalus ragaukite visiškoje tamsoje, taip sustiprindami skonio pojūčius. Nepamirštami įspūdžiai garantuoti!
  • SPA ir nakvynė dviems. Kiekvienai moteriai patinka atsiplėšti nuo rutinos ir pasilepinti SPA procedūromis. O ypač žiemą, kai tokių pramogų šykšti gamta. Rinkitės puikius SPA ir nakvynes Lietuvos kurortuose, arba pasielkite gudriau ir pa(si)dovanokite tokį poilsį dviems, kurį mielai renkasi ir vyrai, pavyzdžiui, alaus SPA Latvijoje.
  • Nors beveik visi mokame pasidaryti tobulas asmenukes su išmaniuoju telefonu, bet tai neprilygsta profesionaliai fotosesijai. Tad per Kalėdas moteriai padovanokite vizitą (arba vizitą jums abiems) į fotostudiją.

 Kalėdinės dovanos vyrams

 Kalėdinės dovanos vyrams

Neapsigaukite: jeigu jau ne kartą dovanojote jausmingas dovanas (širdelę laikantį meškutį, rėmelius su nuotrauka ir pan.), jis jau turi jus primenančių dovanų. Metas paieškoti vyriškos dovanos, kuri pati savaime teiktų džiaugsmą.

Dovanų idėjos vyrams

  • Kojinių prenumerata – universali ir originali dovana kiekvienam vyrui! 12 kartų per metus atsiunčiamos spalvotos, skirtingo dizaino kojinės ne tik pravers praktikoje, bet ir kaskart privers nusišypsoti.
  • Šaudymas koviniais ginklais patiks visiems vyrams, jau ne kartą ginklą laikiusiems kompiuteriniuose žaidimuose, o dabar taiklumą norintiems išbandyti ir realybėje.
  • Pasivažinėjimas. Jei vyrui norite suteikti greičio pojūtį, klasikinis sprendimas – kartingai. O jei ketinate suteikti progą valdyti kažką neįprasto ir sunkiasvorio, padovanokite ekskavatoriaus vairavimo pramogą.

Kalėdinės dovanos tėvams

Kalėdinės dovanos tėvams

Neapsigaukite: nors tėvai dažnai sudaro įspūdį, kad jiems nieko nereikia, tai netiesa. Net jei išnaudoję gautą kuponą ir toliau niurzgės, kad „nereikėjo išmesti tiek pinigų dėl paikos pramogos“, giliai širdyje jie bus laimingi ir dėkingi už savo vaikų dosnumą.

Dovanų idėjos tėvams

  • Kvietimai į teatrą. Bene mažiausiai rizikuojančios neįtikti Kalėdų dovanos tėvamskvietimai į spektaklius. Dovanokite jiems apsilankymus dviems A. Cholinos šokio spektakliuose, vieno garsiausių Lietuvos teatro režisierių O. Koršunovo teatre, nostalgiškame Keistuolių teatre ar klasikinius ir modernius spektaklius pristatančiame Vilniaus mažajame teatre.
  • Išsiųskite tėvus prie jūros. Žiemą Palangos kurortas patrauklus kitaip – čia mažai turistų, todėl labiau išryškėja gamtos ir stichijų grožis. Padovanokite tėvams patogią nakvynę 4 žvaigždučių viešbutyje Palangoje su maitinimu ir SPA procedūromis, o jie iš kelionės grįš atjaunėję bei laimingi.
  • Žurnalo prenumerata patiks itin praktiškiems ir iš namų jokiu būdu nenorintiems ar negalintiems kelti kojos tėvams. Nudžiuginkite juos „Iliustruotosios istorijos“ ar „Mano namų“ prenumeratomis.

Kalėdinės dovanos draugams

Kalėdinės dovanos draugams

Neapsigaukite: kai galvosite, ką padovanoti draugui, nesirinkite to, ko labiausiai norėtumėte sau. Nors draugai dažnai turi panašius pomėgius, bet būkite sąžiningi ir įvertinkite, ar tai jūsų, ar draugo svajonė.

Dovanų idėjos draugams

Galvosūkių kambariai draugų kompanijai praskaidrins tamsųjį metų laiką, kai susiaurėja lauko žaidimų ratas. Rinkitės „Išprotėjusio astronomo“, „EXIT room“ ar kitus galvosūkių kambarius.

  • Jodinėjimas žirgu – nepamirštama, adrenaliną ir meilę gamtai žadinanti patirtis. Tačiau tokios kalėdinės dovanos draugams tiks tik tuomet, jeigu jie turi bent šiokį tokį polinkį ekstremalesniems potyriams. Dovanokite jodinėjimą Anykščiuose, Kaune ar Trakuose.
  • Vandens parke su draugais praleiskite laiką ir prisiminkite vasarą. Puikus būdas kompensuoti tai, ką atima žiema.

Kalėdinės dovanos vaikams

Kalėdinės dovanos vaikams

Neapsigaukite: kalėdinės dovanos vaikamsiš dalies yra ir jų tėveliams. Tad nedovanokite to, prieš ką yra nusistatę tėvai.

Dovanų idėjos vaikams

Nuotykiai virtualioje realybėje bus ne tik dovana vaikui, bet ir ekstremali patirtis visai šeimai. Nors iš tiesų stovėsite kambaryje, jausitės taip lyg skristumėte padange, kristumėte nuo skardžio ar šokinėtumėte dangoraižiais. Daugelis žmonių VR aplinkoje išgyvena visą spektrą adrenaliną keliančių pojūčių.

  • Apsilankymas alpakų fermoje ir pramogos šeimai suteiks nepamirštamą pažintį su keistais gyvūnais. Po ekskursijos alpakų veislyne, galėsite mėgautis „Trasalis Trakai Resort & Spa“ pramogomis ir SPA. Puiki dovana visai šeimai!
  • Šokolado degustavimas privers mažylius kitaip pažvelgti į saldumynus. Tai ne tik spalvotuose popierėliuose pardavinėjami skanėstai, bet ir savo istoriją, skirtumus, tradicijas turintys gaminiai. Praplėskite akiratį ir paragaukite aukščiausios rūšies šokolado. Darykite tą keliese ar su didesne kompanija.

Kalėdinės dovanos kolegoms

Kalėdinės dovanos kolegoms

Neapsigaukite: nors ir labai malonios, bet kalėdinės dovanos kolegoms, suteikiančios individualias pramogas, nepaskatins bendruomeniškumo jausmo. Bendrų darbo įspūdžių jūs jau turite, tad tegul dovanos kolegoms sukuria galimybę kartu praleisti laisvalaikį ir geriau vienas kitą pažinti.

Dovanų idėjos kolegoms

  • Rankdarbių pamokos suvienys kolektyvą, suteiks daug smagių akimirkų ir naujų praktinių įgūdžių. Dovanokite muilo gamybos arba dekupažo pamokas.
  • Sūrio fondiu leis degustuoti skirtingas sūrio rūšis ir sukurs bendrų šiltų prisiminimų.
  • Jogos kursai. Kodėl gi darbo kolektyvui nepadovanojus paspirties kitais metais gyventi judriau, sveikiau ir išlaikant vidinės harmonijos pusiausvyrą? Tokia dovana ir suvienys kolektyvą, ir parodys kolegišką rūpestį bendradarbiais.

Iki Kalėdų dar turite laiko, tad nestresuokite ir ramiai pagalvokite, kas patinka jūsų artimiesiems. Tikrai rasite kažką įspūdingo ir nepamirštamo!

Užs. 1501

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: