Šalies miškininkai mitingais bando apsaugoti didžiausią valstybės turtą - miškus.

Birželio 29 d. šalies miškininkų bendruomenė kyla į visuotinį protesto mitingą prieš valstybinių miškų išdraskymą.

Per 2000 šios profesijos atstovų su šeimomis mitinguos  prie Seimo ir prezidentūros. Prie Seimo mitingas vyks nuo 9.30 iki 12 val., nuo 12 iki 14 val. bus mitinguojama prie prezidentūros.

Birželio 30 d. skelbiamas įspėjamasis dviejų valandų streikas visose šalies urėdijose.

Pagrindiniai miškininkų bendruomenės reikalavimai – reformą stumianti vyriausybė meluoja, nepateikia reformos vizijų, kaštų ir naudos analizės, reforma stumiama neįvertinus jos galimų pasekmių, nėra derybų su darbuotojais, ignoruojama miškininkų nuomonė, griaunama pelningai veikianti sistema, pažeidinėjamai įstatymai rengiant miško įstatymo keitimą,  juodinama ir šmeižiama miškininkų bendruomenė.

 Mitingą ir streiką organizuoja miškininkus jungiančios profesinės sąjungos. Rokiškio miškų urėdijos profesinės sąjungos, kurios nariais yra per 60 miškininkų,  pirmininkas Mantas Zamaliauskas sakė, jog į mitingą važiuos ne mažiau 50 – ies dalyvių. Protesto akcijoje dalyvausiantys miškininkai už profesinę ateitį kovos savo atostogų sąskaita.

Birželio 30 d. visose šalies urėdijose nuo 8 iki 10 val. vyks įspėjamasis šakos streikas. Jo metu nebus vykdoma gamyba ir prekyba, tačiau bus užtikrinamos būtinosios funkcijos saugant valstybės turtą.

Pagal vyriausybės numatytą reformą, norima įkurti vieną valstybinius miškus valdančią įmonę „Lietuvos valstybiniai miškai“. Reformą labai skubama įvykdyti, dėl šio įstatymo numatyta liepos pabaigoje sušaukti neeilinę Seimo sesiją.

 

Subscribe
Informuoti apie
guest
1 Komentuoti
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Smalsutis
2017 27 birželio 23:12

Padarė kompensuojamų vaistų reformą, iš sąrašo nuo liepos 3 dings 169 kompensuojami vaistai, dabar parūpo miškai. Ateina per partijas, išlindę iš pasuolių, prisiplakę prie kunigų, veikėjai ir daro nesąmones.

Rekomenduojami video: