A.Sakapilvio nuotr.

Šiandien Seimui bus pateiktas Aplinkos ministerijos parengtas valstybinių miškų reformos projektas, kuriuo siekiama įsteigti vieną miškus valdysiančią įmonę ir 25 padalinius regionuose vietoj savarankiškų 42 urėdijų. Miškininkai iš visos Lietuvos 12 val. renkasi į mitingą prie Seimo, kurį organizuoja Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacija.

Ministerijos stumiamą pertvarką kritikuoja miškininkystės specialistai, urėdijos, miškininkų profesinės sąjungos ir didelė dalis Seimo narių.

„Iš Rokiškio važiuoja 12 miškininkų, iš viso planuoja mitinguoti iki 500 šalies urėdijų miškininkų“, – sakė Mantas Zamaliauskas, Rokiškio miškų urėdijos miškininkų profesinės sąjungos pirmininkas. Jis pats dalyvaus Seimo posėdyje, kuriame bus svarstoma, ar pritarti ministerijos parengto valstybinių miškų sistemos reformos projekto pateikimui.

„Miškininkai yra už, kad sistema būtų reformuojama, bet ne tokiu būdu, kurį stumia ministerija. Mes pasisakome už urėdijų stambinimą, bet prieš jų išdraskymą“, – pakomentavo M. Zamaliauskas.

Pasak jo, ministerijos parengtas reformos projektas nepagrįstas ekonominiais rodikliais, išdraskius urėdijas darbo netektų apie 3 tūkst. urėdijų darbuotojų, labiausia nukentėtų šalies regionai, augtų nedarbas ir socialinė įtampa. Rengdama reformą ministerija ignoravo miškininkų profesinę sąjungą, jos neįtraukė į derybas, mokslininkų pasiūlymai dėl miškų valdymo nesvarstyti.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: