„Entuziastų“ klubo organizuoto futbolo turnyro komandų finalininkių bendra nuotrauka. „Entuziastų“ klubo archyvo nuotr.
„Entuziastų“ klubo organizuoto futbolo turnyro komandų finalininkių bendra nuotrauka. „Entuziastų“ klubo archyvo nuotr.

 

 

Sporto klubas „Entuziastai“ surengė pirmąjį savo istorijoje turnyrą – 9×9 futbolo varžybas Pandėlyje. Nors ilgai teko derinti tvarkaraščius, spaustis į ankštus laiko rėmus, klubo vadovas Modestas Kartenis teigė, kad entuziazmo neprarado ir kitąmet vėl sukvies futbolo žaidėjus susirungti Pandėlyje. Juolab kad šios sporto šakos šventė pavyko: ir bronzos, ir aukso medalių laimėtojus lėmė… baudinių serijos.

„Entuziastų“ atkaklumas

Turnyre rungėsi penkios komandos. Iš kovos dėl medalių iškrito patys jauniausi – Rokiškio futbolo klubo „Tornadas“ žaidėjai. O likusios komandos – Rokiškio „Senjorai“, „Feniksas“ ir varžybų šeimininkai „Entuziastai“ bei „Papilio“ ekipa iš Biržų r. – sekmadienį rinkosi į Pandėlį dalintis medalių.

Dėl bronzos rungėsi „Senjorai“ ir „Entuziastai“. Iš pradžių sėkmė lydėjo „Senjorų“ ekipą: po „Entuziastų“ vartininko klaidos jie pirmieji pelnė įvartį. „Entuziastai“ nesudėjo ginklų ir išlygino rezultatą. Tačiau sėkmė ir vėl nusišypsojo „Senjorams“: jie persvėrė rezultatą. Tiksint paskutinei rungtynių minutei, „Entuziastų“ puolėjas Marius Jurevičius nukreipė kamuolį į varžovų vartus. „Senjorų“ žaidėjas padarė paskutiniosios vilties pražangą: išmušė kamuolį ranka. Už tai jis prieš nosį išvydo raudoną kortelę, o „Entuziastai“ nepraleido progos ir realizavo 11 m baudinį. Pagal varžybų reglamentą pratęsimas nebuvo žaidžiamas ir komandos stojo mušti 11 m baudinių. Ir tada išmušė „Entuziastų“ vartininko Ernesto Matiuko šlovės akimirka: jis atmušė net tris smūgius.

„Feniksas“ pakilo iš pelenų

Ne mažiau įspūdingas buvo ir finalinis susitikimas „Feniksas“ – „Papilys“. Tiesa, žiūrovus rungtynių pradžia nuvylė. Po pirmojo kėlinio svečiai iš Biržų pirmavo 4:1. Atrodo, kad antrajame kėlinyje abiem komandoms teliko atlikti formalumus. Tačiau „Feniksas“ rado jėgų lemiamam šturmui, o Papilio žaidėjus pirma laiko nuramino solidi persvara. Taigi per kėlinį rokiškėnai sugebėjo likviduoti trijų įvarčių deficitą. Ir „Entuziastų“ taurės savininką lėmė baudinių serija. Joje sužibėjo „Fenikso“ spalvas gynęs pagrindinis rajono komandos vartininkas Raimondas Smalstys. Jo dėka „Entuziastų“ klubo taurė papuoš „Fenikso“ trofėjų lentyną. O R. Smalstys tapo geriausiu turnyro vartininku. Geriausiu gynėju ir puolėju išrinkti „Papilio“ komandos futbolininkai.

Puiki aikštė, oras ir žiūrovai

„Entuziastų“ klubo vadovas M. Kartenis neslėpė džiaugsmo, kad pirmasis klubo organizuotas turnyras buvo sklandus. Organizaciniais reikalais jam talkino Karolis Buitvydas. Pašnekovas M. Kartenis mano, kad ateityje šios varžybos taps tradicinėmis. Mat susidomėjimas jomis buvo didelis: į Pandėlį žiūrovai važiavo šeimomis. Juos viliojo galimybė turiningai praleisti savaitgalį gryname ore, sirgti už mėgstamas komandas. O ir futbolininkus džiugino galimybė žaisti geroje aikštėje. „Jiems, pripratusiems prie nelygios Kūno kultūros ir sporto centro stadiono vejos, keista, kad kamuolys „klauso“ žaidėjo, kad galima išnaudoti futbolo technikos įgūdžius“, – sakė pašnekovas.

Subscribe
Informuoti apie
guest
1 Komentuoti
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Bevardis
Bevardis
2016 1 rugsėjo 16:46

Aciu uz gerai organizuota turnyra. Lauksime kitu metu. Aciu SK ENTUZIASTAI!

Rekomenduojami video: