Saulė Kazinavičienė neteks vienos pavaduotojos. Redakcijos archyvo nuotr.
Saulė Kazinavičienė neteks vienos pavaduotojos. Redakcijos archyvo nuotr.

Mokyklų direktoriai netgi kaimuose, kur mokinių mažėja katastrofiškai, turi po kelis pavaduotojus. Šitas „rojus“ bus šiek tiek apkarpytas, nes nuo rugsėjo pirmosios keičiasi išlaidų suma mokyklų valdymui – išlaikyti administracijai bus skiriama maždaug perpus mažiau pinigų nei anksčiau – ne daugiau kaip 10 proc. mokinio krepšelio lėšų.

Persistumdymas jau vyksta

Erikas Gaigalas: "Valdymo etatų kai kuriose mažėja, kai kuriose ne." D. Zibolienės nuotr.
Erikas Gaigalas: “Valdymo etatų kai kuriose mažėja, kai kuriose ne.” D. Zibolienės nuotr.

Iki šiol mokyklos administracijai buvo priskiriami ne tik direktorius ir pavaduotojai, bet ir socialiniai pedagogai, psichologai ir kai kurios kitos pareigybės. Nuo rugsėjo pirmosios situacija keičiasi – administracijai priklausys tik vadovas ir pavaduotojai, o jiems mokėti skirta ne daugiau kaip 10 proc. mokinio krepšelio lėšų. Pedagogų profsąjungų lyderis Erikas Gaigalas sako, jog dėl šių pakeitimų kai kuriose mokyklose gali sumažėti pavaduotojų ar jiems gali likti po pusė etato. „Pagal naują metodiką finansuoti kai kurių etatų tiesiog nebėra galimybių“, – sakė E. Gaigalas. Jo žodžiais, persistumdymas jau vyksta. Tiesa, savivaldybės administracija, profsąjungos ir Mokyklų vadovų asociacija mūsų rajone nuo jo kaip ir apsidraudė – pasirašė sutartį, o prie jos pridėjo susitarimo protokolą, kur „viskas sureglamentuota“.

Jonas Bulovas žmonių neatleidinėja. Redakcijos archyvo nuotr.
Jonas Bulovas žmonių neatleidinėja. Redakcijos archyvo nuotr.

Kas? „Kiek kokių etatų mokykloje gali būti. Valdymo etatų kai kuriose mažėja, kai kuriose ne. Jei mokykla yra maža ir klasių komplektų mažai, aišku, joje mažės valdymo etatų. O jei mokykla didelė, gal neišnaudojusi visų galimybių, gali ir nieko nesikeis“, – sakė profsąjungų lyderis. Jo žiniomis, Juozo Tumo–Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinyje nesikeis niekas, o, tarkim, Obeliuose – vienu pavaduotojo etatu liks mažiau. „Tie dalykai nėra paslaptis nei administracijai, nei asociacijai, nei profsąjungoms“, – sakė E. Gaigalas.

Daugiau ketvirtadienio “Gimtajame…”

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: