Raivydas Stanys.
Raivydas Stanys.

Daugeliui  Joninės  – šventė, kitiems – nelengvas darbas… Policijos pareigūnams šios šventės išvakarės – birželio 23-ioji –  išskirtinė diena ir dar didesnės įtampos kupinas vakaras. Tvarkos sergėtojams visos šventės – darbymetis, o Joninės – ypač. Jau dabar  intensyviai ruošiame budėjimo grafikus: nusižengimų pasitaiko ne vienas ir ne du. Sunku pasakyti kodėl, tačiau būtent per Jonines fiksuojame daugiausia incidentų – chuliganizmo, viešosios tvarkos, kelių eismo taisyklių pažeidimų. Itin daug dėmesio reikalauja mūsų jaunimas. Šventės be alkoholio neįsivaizduojantys jaunuoliai tampa “ereliais“, pasirengusiais bristi per jūrą… Vyresnio amžiaus žmonės elgiasi santūriau: linksminasi prie Joninių laužo, o per daug išgėrę atsiprašinėja, apgailestauja dėl netinkamo poelgio, žada pasitaisyti.
Kokia bus šių metų Joninių šventė – pamatysime. Daug lems oras: jei jis bus geras ir į šventę prisirinks daugiau žmonių, nusižengimų irgi bus daugiau, jei lis – mažiau. Yra buvę metų, kai šios gražios šventės metu buvo užfiksuoti tik bene 5 prasižengimai, tačiau pasitaiko, kad per Jonines policijos pareigūnai į įvykio vietą skuba 15-20 kartų per vakarą.
Joninių šventės nesureikšminu, tačiau draugus ir pažįstamus Jonus bent jau žodžiu ar gėlėmis visada nustebinu. Visuomet skubėdavau aplankyti savo krikšto mamą Janiną, tačiau dabar, kai per šventę tenka darbuotis, ją sveikinu telefonu. Tikriausiai nieko nenustebinsiu: vaikystėje yra tekę ieškoti paslaptingojo paparčio žiedo… Tačiau iki širdies gelmių negaliu Joninėms pritarti… Kodėl toks šurmulys ir džiaugsmas suteikiamas būtent Jono vardui?

Agnė Puteikytė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: