Medelyno vadovas Romualdas Petronaitis.
Medelyno vadovas Romualdas Petronaitis.

Rokiškio miškų urėdijos medelyne įsisiūbavo prekyba Kalėdų eglutėmis.

Medelyno vadovas Romualdas Petronaitis sako, jog iš šios prekybos miškininkai nesitiki pelno: „Populiariausio dydžio (1–2 m) kalėdinę eglutę užauginti reikia dešimt metų, o ją parduodame už kelis eurus. Sidabrinė kainuoja 8, įprasta žaliaskarė – 3 eurus.“ Miškininkas pataria aklai nesivaikyti mados, esą namuose būtinai turi stovėti didelė sidabrinė eglė, o puošti kuklesnius augalus ar jų šakas, nes pakabinus žaislus bei kitas puošmenas šakų dažnai nebesimato.

Kalėdines egles medelyne rinktis pradėta nuo rudens vidurio. Viena sostinės firma išsirinktąsias kaspinėliais pasižymėjo likus porai mėnesių iki Kalėdų. „Praėjusios vasaros sausra pakenkė sidabrinių eglių vainikams. Sunku įtikti išrankiam klientui, nes augalai – ne statulos, jų neaplipdysi reikiamose vietose šakomis“, – dėstė R. Petronaitis. Pasak jo, visi nori, kad vainikai būtų idealūs, nors eglę statant vešlios šakos dažnai nukertamos, kad puošmena „įsipaišytų“ į kambario kampą ar prie sienos.

Šmaikštumu pasižymintis miškininkas juokavo, jog kalėdinių eglių rinkimąsi galima palyginti su šokių vakaru, kai vaikinai pirma išgraibsto dailiausias merginas, o šių nebelikus, šokti išveda ir prastesnės išvaizdos…

 

 

Aldona Minkevičienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: