Vilmos Pleškutės ir Vitalijaus Krivičiaus šventųjų kolekcija. D. Kiukienės nuotr.
Vilmos Pleškutės ir Vitalijaus Krivičiaus šventųjų kolekcija. D. Kiukienės nuotr.

Rokiškio krašto muziejuje  veikia 18-oji respublikinė konkursinė paroda Liongino Šepkos premijai laimėti. Joje pristatoma daugiau nei 150 darbų, kuriuos sukūrė medžio skulptoriai iš visos Lietuvos. Rokiškio savivaldybės premija – 2 tūkst. 600 Lt – laureatui bus įteikta parodai pasibaigus – spalio 25 dieną. Šiemet Lietuvos kultūros taryba įsteigė dvi papildomas premijas. Dar dviem geriausiems meistrams atiteks po 500 Lt. 

Krašto muziejaus direktorės pavaduotoja Marytė Mieliauskienė sakė, jog parodoje darbus pristato 22 autoriai. Iš jų – keturios moterys. Dalyvauja ir vienas šeiminis duetas – Vitalijus Krivičius ir Vilma Pleškutė iš Vilniaus. Jų darbus M. Mieliauskienė pavadino labai originaliais.

Kitus drožinius pristato meistrai iš Kauno, Radviliškio,  Panevėžio, Pasvalio, Ukmergės, Anykščių, Jonavos, Utenos, Biržų ir Rokiškio. Pavaduotoja apgailestavo, jog konkursinėje parodoje nedalyvauja žemaičiai. Tarp debiutuojančių meistrų – rokiškėnas Juozas Zabulis. Rokiškiui atstovauja ir Eugenijus Deksnys. Nors gerbėjai gal tikėjosi, tačiau parodoje nėra mūsiškių Gintaro Varno ir Vidmanto Zakarkos kolekcijų. Iš žinomesnių, ne kartą parodose dalyvavusių medžio skulptorių organizatoriai mini Valento Butkaus  iš Ukmergės, Prano Petronio iš Anykščių pavardes.

Geriausius meistrus išrinks autoritetų komisija, o žiūrovai už labiausiai patinkantį autorių tradiciškai gali balsuoti atėję į muziejų. 

Reda Milaknienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: