Erikas GAIGALAS
Erikas GAIGALAS

Lietuvos švietimo profesinės sąjungos kartu su švietimo įstaigų profesine sąjunga vasarį ir kovą apklausė apie 4000 pedagogų. Trečiadienį pristatytas tyrimas apie tai, kaip jie jaučiasi mokyklose, pateikė šokiruojančių žinių apie mokytojų ir mokinių santykius bei savotišką pedagogų beteisiškumą. Taip pat privertė susimąstyti – ar ne laikas pagaliau kažką keisti bei skirti baudas tėvams, nesugebantiems išauklėti savo vaikų?
Pedagogai pastebi, kad  mokinių agresija kelia vis daugiau rūpesčių, didėja bene kasdien. Tuo tarpu įvairios patyčių prevencijos ar panašios savaitės bei kitos tokio pobūdžio akcijos, vykdomos tik dėl pliusiuko, neduoda absoliučiai jokių rezultatų. Juk faktai apie papjautą bendraamžę ar užspardytą fotografą kalba patys už save – mokyklose auga ne tik talentai, bet ir nusikalstamo pasaulio pamaina.
Tuo tarpu mokyklų vadovai, socialiniai darbuotojai, psichologai vis dar linkę tylėti ir žurnalistams pučia miglą į akis – pas mus viskas gerai. Jie turi net pasiteisinimą: paaiškėjus, kad mokykloje prasta aplinka – tyčiojamasi iš mokytojų, reketuojami bendraamžiai, nuo mažens  šalia švietimo įstaigos rūkoma, vartojamas alkoholis ar narkotikai – tėvai vaiką leis į kitą ugdymo įstaigą. O juk visagalio mokinio krepšelio laikais kiekviena galva mokyklai reikalinga dėl pinigų.
Šįkart pašnekovų klausiame – ar pasisakytumėte už baudas tėvams, nesugebantiems užtikrinti padoraus savo vaikų elgesio? 

 

Daugiau šeštadienio GR

 

 

Reda MILAKNIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: