Prie
Prie "Maximos" rokiškėnė įžiebė žvakutes žuvusiems Latvijos prekybos centre atminti. J. Kačerausko nuotr.

Po praėjusią savaitę Latvijoje įvykusios nelaimės, kai įgriuvus prekybos centro stogui žuvo 54 žmonės ir mažiausiai 40 buvo sužeista, visų akys nukrypo į greitos statybos angaro tipo statinius. Žiūrint į visuomenės reikmėms naudojamus, vos per kelis mėnesius “išdygstančius” pastatus ne vienam kyla klausimas: ar saugu juose lankytis?

Šeštadienio popietę prie „Maximos” prekybos centro Respublikos gatvėje rokiškėnai uždegė žvakeles žuvusiesiems sugriuvusiame Latvijos prekybos centre pagerbti. Tragedija, sukrėtusi visą pasaulį, asmeniškai palietė ir “Gimtojo Rokiškio” skaitytoją. Ji internetinėje laikraščio svetainėje ir socialiniame tinkle kvietė visus neabejingus įžiebti simbolinę žvakutę ir taip pagerbti per nelaimę žuvusiuosius, tarp jų – ir ugniagesiu Rygoje dirbusį jos pusbrolį… “Tą lemtingą naktį jis gelbėjo gyvybes. Išgelbėjo tris, tačiau… žuvo pats”, – rašė rokiškėnė.

Lapkričio 21 d. apie 18 val. Rygos priemiestyje, Zuolitūdėje esančio prekybos centro „Maxima” stogo dalis užgriuvo ant pirkėjų ir darbuotojų. Tuo metu parduotuvėje buvo daug žmonių, po darbo atvažiavusių apsipirkti. Naujausiais duomenimis, per nelaimę žuvo 54 žmonės, sužeista mažiausiai 40. Nors po tragedijos jau praėjo keturios paros, griuvėsiuose ugniagesiai gelbėtojai tebeieško išgyvenusių nelaimėlių. Savaitgalį per Latvijos televiziją buvo rodomi vaizdai, kaip gelbėtojai, mėgindami išgirsti išgyvenusiųjų balsus ar jų mobiliųjų telefonų skambančius, periodiškai trumpam sustabdydavo darbus ir virš griuvėsių įsiviešpataudavo mirtina tyla…

Rygos savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamentas pranešė, kad nelaimė palietė šešias mokyklas ir vieną vaikų darželį. Mokyklos prarado ne tik darbuotojus – kai kurių švietimo įstaigų vaikai liko našlaičiais. Paskutiniais duomenimis, vieno iš tėvų neteko 31 vaikas, o visišku našlaičiu tapo 1.

 

Daugiau – antradienio GR

Agnė Mackuvienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: