Redakcijos archyvo nuotr.

– Jau šį mėnesį tarybai bus teikiamas svarstyti 2021 m. savivaldybės biudžetas. Užsiminėte, kad jis bus „įtemptas“. Pakomentuokite kodėl?

Kaip žinote, nuo 2021 m. didėja minimali mėnesinė alga – nuo 607 iki 642 Eur, pareiginės algos bazinis dydis taip pat padidintas – nuo 176 iki 177 Eur. Pagal sausio 1 d. įsigaliojusį Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų ir komisijos narių darbo apmokėjimo įstatymą, dalies jų koeficientai nebeatitiko įstatyme numatytos minimalios ribos. Tai lemia didesnes biudžetinių įstaigų išlaidas darbo užmokesčiui. Taip pat labai svariai išaugo socialinės globos finansavimo lėšos, socialinių paslaugų įstaigoms padidinus kainas. Kai kuriose įstaigose kainos už paslaugas išaugo daugiau kaip po 100 Eur.

Savivaldybei patvirtintos prognozuojamos pajamos, palyginti su pernai, didėja tik 306 tūkst. Eur. Įvertinus tai, kad į šias pajamas įskaičiuota 310 tūkst. Eur iš valstybės savivaldybei perduotai įstaigai Obelių socialinių paslaugų namams iš dalies išlaikyti, taip pat įvertinus darbo užmokesčio padidėjimą, realiai savarankiškoms funkcijoms vykdyti savivaldybės biudžeto apimtis mažesnė nei pernai 400 tūkst. Eur. O vien tik darbo užmokesčiui su mokesčiais „Sodrai“ numatėme 975 tūkst. daugiau nei pernai.

Taigi turėjome ieškoti būdų, kaip subalansuoti biudžetą. Atsisakėme planų įsigyti ilgalaikį turtą, planuojame perskolinti dvi paskolas, kurių dalį turėtume grąžinti šiais metais. Kartu tikimės sumažinti palūkanų normą. Taip pat planuojame mažesnes lėšas biudžetinių įstaigų komunalinėms paslaugoms – 95 proc. praėjusių metų lygio. Manau, kad ir įstaigų vadovai, negavę tiek lėšų, kiek planavo, supranta bendrą finansinę situaciją. Kartu visi pasistengsime išgyventi. Svarbiausia, kad socialinės paramos gavėjai laiku gautų išmokas. Kaip ir švietimo, kultūros bei kitų sričių darbuotojai laiku gautų darbo užmokestį.

Negalime pamiršti būsimų ir jau turimų įsipareigojimų infrastruktūros plėtroje, kur bus reikalingi prisidėjimai prie vykdomų projektų. Kaip jau esu minėjęs, bus vykdomi Rokiškio dvaro ir lauko viralinės rekonstrukcijos darbai, planuojame pradėti daugiafunkcės sporto salės statybos darbus, tęsiama lopšelio-darželio „Nykštukas“ renovacija, esame pateikę miesto stadiono rekonstrukcijos paraišką. Planuojame tęsti Rokiškio ežero paplūdimio tvarkymo bei pritaikymo aktyviam poilsiui projektą. Turime keletą baigiamųjų projektų.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
6 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Obelietis
Obelietis
2021 9 vasario 16:44

Rajono keliai ir ypač kaimuose -užpustyti, nepravažiuojami. Seniūnai skundžiasi , kad nespėja suktis , o ir neturi lėšų už ką kūro į traktorius įsipilti. Obeliai verkia, kad žmonės negali ir nusiprausti jų pamėgtoje pirtyje. Problėmų tek daug, kad negalima ir apsakyti. Niekas nesirūpina paprastu žmogumi.

rokiškietė
2021 15 vasario 0:20
Atsakinėti į  Obelietis

Nėra kada merui žaisti su keliais ar pirtimis.Jis gaudo šunis,jei ras su grandine-paims ir ją.Tvarkykitės,jei sužinot kad atvyksta slėpkit šunis.

konservatorius
konservatorius
2021 9 vasario 10:25

Meras nepaminėjo,kad atsilaisvino daug kabinetų,kai išsikėlė NŽT,tai reiks dar papildomai prikurt etatų,kad sukaišiot sau lojalius žmones.Kodėl nepasako kiek papildomų etatų prikūrė per du metus.Biudžetą turi pristatinėt skyriaus vedėja arba administracijos direktorius.Pažiūrėsim per posėdį irgi pristatinės biudžetą,bet vargu,nes negali pasireklamuot.Geriau išvarytų sniego valyt sporto centro,baseino darbuotojus,kurie gauna didžiulius atlyginimus ir nieko neveikia.

Rokiškietis
Rokiškietis
2021 9 vasario 9:12

Paistalas. O kaip bus su parama rajono smulkiajam verslui nuostoliams atlyginti už prastovas, elektrą, šildymą ir t.t. po karantino?Ar jau mūsų rajono žmonės, kurie save ir kitus išsilaiko, moka mokesčius – nieko neverti. Užmiršote kur ir ko atėjote , gražuoli.

Centas
Centas
2021 9 vasario 0:40

Kaip tai švietimui ir soc paramai? Svarbiausia lėšos baseino, batutų, ledo aikštelės, būsimos sporto arenos išlaikymui.

Smalsutis
2021 8 vasario 20:41

Biudžeto projektą palikite finansų skyriui. Geriau pasidomėkite kiek padidinti sergančių virusu skaičiai. Kitose savivaldybėse randama, kad iš tikrųjų serga dvigubai mažiau negu skelbiama

Rekomenduojami video: