Kaip įprasta, pirmoji jos diena – penktadienis – bus skirta sportui. Vyks dviračių kroso,  krepšinio 3×3, smiginio varžybos. Didžiausios naujovės laukia Obelių ežere vyksiančiose valčių varžybose. Praėjusiais metais jose lenktyniavo tik obeliečiai, tačiau šįmet tikimasi, kad dalyvių geografija plėsis, mat prizininkai galės pastorinti savo piniginę. Irkluotojams teks įveikti 600 m distanciją. Būtina sąlyga – dalyvis privalo būti sulaukęs 19 metų. Nugalėtojas gaus 50 Eur piniginį prizą, už antrąją vietą – 30 Eur, trečiąją – 20 Eur. Organizatoriai žada vienodas galimybes ir objektyvumą, nes bus plaukiama tipinėmis valtimis, laiką skaičiuos du teisėjai. Kol irkluotojai lies prakaitą, žiūrovams veiksmą ežere komentuos šmaikštusis Romas Kundelis. Varžybomis tikimasi atkreipti dėmesį į švaraus Obelių ežero viziją.

Šeštadienį vyks renginiai bibliotekoje ir gimnazijoje, tęsis įvairių varžybų maratonas. Beje, norintieji pasodinti savo obelį Obelių 100-mečio sode sodinukus turi atsivežti patys. Kasmet intriguoja, kam gi bus suteiktas Obelių krašto garbės piliečio vardas. Vakare jo regalijos iškilmingai bus įteiktos Kairelių kaimo bendruomenės pirmininkei, aktyviai visuomenininkei Danutei Vaičiulienei.

Sekmadienio akcentai – Švč. M. Marijos gimimo atlaidai Obelių bažnyčioje bei po jų skambėsiantis koncertas „Muzika sielai“. Kita dalis renginių, vyksiančių prie Laisvės kovų istorijos muziejaus, skirta Tautodailės metams. Obelių seniūnijos vyresnioji specialistė kultūrai Violeta Kazlauskienė iš jų išskyrė teminius bendruomenių tautodailės ir kulinarinio paveldo kiemelius. Pasak jos, šįmet jų bus gerokai daugiau nei anksčiau.

Siekiant reguliuoti dalyvių srautus, į valčių varžybas, kvapų degustaciją „Kvapni migla“ ir parke vyksiantį šventės atidarymą būtina išankstinė registracija afišose nurodytais būdais. Organizatoriai tikisi dalyvių sąmoningumo ir primena, kad būtina laikytis saugumo reikalavimų dėl COVID-19.

Subscribe
Informuoti apie
guest
6 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Obelines fanas
Obelines fanas
2020 8 rugsėjo 21:38

Ar blogos jums grupės? ,,Belafa”-atvyksta grupė iš užsienio vien dėl obelinių.,,Karaliai”-vien pavadinimas ką reiškia.,,Mes”-tai mes visi žiūrovai,padarę po kelis bokalus…

nesvaik
nesvaik
2020 9 rugsėjo 8:13
Atsakinėti į  Obelines fanas

kū čia rašai nesamones,tokios grupes ,,belafa”niekur nėra.čia aišku kad vietinė kaimo kapela.Jaunieji atlikėjai,,,mes”, ,,belafa” tai vietinės grupės

Rokiškietis
Rokiškietis
2020 8 rugsėjo 20:48

Šaunuoliai,obeliečiai,pagaliau pasiekėte Rokiškio miesto šventės lygį.

ramūnas
ramūnas
2020 8 rugsėjo 20:38

O kur seniūnė,žadėjusi paįvairinti kultūrinį gyvenimą?

Obeliai
Obeliai
2020 8 rugsėjo 20:09

Palyginau su praeitų metų programa, tai copy-paste. Gaila, kad Obeliuose šventė nusirito į tokį lygį

Žiūrovas
Žiūrovas
2020 8 rugsėjo 14:46

Žiūrėjau.žiūrėjau į programą kurgi ten naujovės,taip ir nieko neradau.Tik mano nuomone,renginys prastesnis negu visada.Tai gal čia ir yra naujovė?

Rekomenduojami video: