Gimtasis Rokiškis Aktualijos Po laidotuvių – per dvi dešimtys rajono gyventojų saviizoliacijoje

Po laidotuvių – per dvi dešimtys rajono gyventojų saviizoliacijoje

12377
5

Prieš daugiau nei savaitę Kamajuose vyko laidotuvės, po kurių paaiškėjo, kad iš Vilniaus atvykę asmenys, palaidoję savo artimąjį, serga – jiems nustatytas COVID-19.

Šiuo metu saviizoliacijoje yra 22 asmenys iš Rokiškio, Kamajų, Salų, Duokiškio bei Vilniaus. Jiems atliekami testai dėl koronaviruso infekcijos. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Rokiškio skyriaus vadovas Pavlius Gaigalas atskleidė, kad kol kas nėra gautas nė vienas teigiamas testo atsakymas, išskyrus vilniečių.

„Apie pusė žmonių, dalyvavusių laidotuvėse, jau pasidarė COVID-19 testus, kiti tiriasi ir, mūsų žiniomis, nė vienas iš jų nesulaukė teigiamo atsakymo“, – patikino P. Gaigalas. Jis primena, jog yra išleistas ministro įsakymas, kaip elgtis laidotuvių metu. „Asmenys, dalyvaujantys artimojo laidotuvėse, nežiūrint į tai, nuo ko mirė žmogus, turėtų paisyti maksimalios savisaugos ir elgtis taip, kaip laidojant nuo COVID-19 infekcijos mirusį žmogų, t. y. laidotuvėse turi būti kuo mažiau asmenų, trumpesnis atsisveikinimo laikas, nesigrūsti, laikytis kaip galima didesnio atstumo vienam nuo kito, būtinai dėvėti medicinines kaukes, vienkartinio naudojimo pirštines, atsisakyti bendro pasibuvimo prie stalo ir pan.“, – sakė P. Gaigalas.

Subscribe
Informuoti apie
guest
5 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rita
Rita
2020 27 gegužės 11:23

Miestelis mažas,tai patys būkite sąmoningi ir naudokite apsaugos priemones bei laikykitės atstumo. O skundžiate ne tuo adresu .Patys galite pasakyti kontaktavusiam žmogui ,kad laikytųsi taisyklių.Ne visi tokie informuoti.

Kamajiskis
Kamajiskis
2020 27 gegužės 20:17
Atsakinėti į  Rita

O kiek tokiu kurie tiesiog nenori laikytis?

Kamajiškė
Kamajiškė
2020 27 gegužės 8:41

Kai kurie nepaiso nieko į parduotuves ir turgelį vaikšto be kaukių ir pirštinių

JXEGZINA
JXEGZINA
2020 27 gegužės 10:42
Atsakinėti į  Kamajiškė

I parduotuves neileidzia be kaukiu, o turginiai pardavejai galetu neaptarnaut pirkeju be kaukiu, bet kur tau, dziaugiasi, kad tik perka

Kamajiskis
Kamajiskis
2020 25 gegužės 20:50

Zinant kas dalyvavo laidotuvese tai tikrai ne visi izoliavosi