Ernestas Jasiūnas ir Emilija Trumpaitė kviečia jaunimą prisijungti prie organizacijų veiklos. RJOS „Apvalus stalas“ archyvo nuotr.

– Kas inicijavo šios sąjungos įkūrimą? Kokius didžiausius pakilimus ir nuosmukius ji patyrė?

Emilija: Jos atsiradimą 2004 m. inicijavo asociacija „Grožio mokykla“, vadovaujama Birutės Bagdonienės. Siekta formuoti vietinės jaunimo politikos tikslus, vienyti rajono jaunimą. Per 15 metų buvo visko, bet organizacija kryptingai judėjo tikslų link – formuoti, atstovauti, vienyti.

Ernestas: Prieš 15 metų Rokiškyje nebuvo daug galimybių jaunam žmogui atsiskleisti visuomeninėje ir politinėje veikloje. Organizacijos savanoriai ne tik  rašo, teikia projektus, bet ir juos įgyvendina, organizuoja renginius, dalyvauja tarptautiniuose projektuose ir mainuose. Tai – neįkainojama patirtis, paskata atrasti ir pažinti save, ugdyti lyderio savybes bei semtis patirties.

– Kiek joje narių?

Ernestas: Vienijame septynias jaunimo organizacijas, šiuo metu aktyviai savanoriauja apie 20 moksleivių. Šiais metais prie mūsų prisijungė asociacija „Veiklus pilietis“, kuri globoja Rokiškio rajono moksleivių tarybą, atstovaujančią apie 2 tūkst. jaunų žmonių. „Apvalaus stalo“ narės: jaunimo bendrija „Sėlos Ramuva“, ekologų klubas „Medeina“, visuomeninė organizacija „Deimantas“, asociacija „Grožio mokykla“, Juozo Tūbelio progimnazijos jaunųjų ūkininkų ratelis „Eko-Vita“, nevyriausybinė jaunimo organizacija „Baltų Ainiai“.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
4 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Smalsutis
Smalsutis
2019 25 lapkričio 15:28

Tačiau RJOS “Apvalus stalas” yra puikus pavyzdys nevyriausybinėms organizacijoms kaip reikia burti komandą, rašyti projektus, juso įgyvendinti ir turėti apčiuopiamus rezultatus. Šaunuoliai.

Smalsutis
2019 23 lapkričio 18:15

Tinklapyje www rekvizitai lt skelbiama, kad Rokiškio organizacijoje „Apvalus stalas“ dirba du apdraustieji darbuotojai, o 2018 metų pajamos siekė 30000 eurų. Gal gali „Apvalaus stalo“ du apdraustieji darbuotojai pasidalinti darbo patirtimi, kaip pavyko tokias pajamas gauti?

Smalsučiui
Smalsučiui
2019 24 lapkričio 21:28
Atsakinėti į  Smalsutis

Nevyriausybinėse organizacijose pajamos gaunamos iš remėju ir teikiant paraiškas.

Smalsutis
2019 23 lapkričio 16:06

Būtų įdomu , kad savo interviu šiame laikraštyje apie veiklą papasakotų Sėlos Ramuvos, Medeinos, Deimanto, Grožio mokyklos, Eko-Vitos, Baltų ainių nariai ir vadovai. Dabar toks įspūdis, kad šios bendrijos, klubai, organizacijos, asociacijos, rateliai įkurtos tik gauti finansavimui ir sudoroti gautas lėšas.

Rekomenduojami video: