Birželio mėnesį prasidėjo Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios grindų tvarkybos darbai. Planuojama rekonstruoti istorines granito plokščių grindis, pašalinant dabar esančią medinę grindų dalį ir kartu įrengiant grindų šildymą. Iš kairiosios bažnyčios dalies plokštės jau išimtos –dalis jų bus atnaujintos, dalį keis naujos. O šiuo metu išimtų plokščių vietoje darbuojasi archeologai.

Kalbiname Klaipėdos universiteto archeologę dr. Raimonda Nabažaitę, kuriai talkina jos studentė rokiškietė Rasa Klasinskaitė. Jai – tai pirmoji archeologinė praktika.

 

Subscribe
Informuoti apie
guest
2 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Smalsutis
2019 2 liepos 18:35

Kas valys apdulkėjusius atnaujintus vitražus, naujus šviestuvus, visus iškilimus kolonose, palanges? Ar užteks pinigų apmokėti už šildymą? Kiek valandų per parą bus šildoma tuščia bažnyčia? Ar naujos grindys bus tokios pat kokybės kaip buvusios? Ar yra sąmata kiek viskas kainuos, iš kur bus gautos lėšos, kiek laiko vyks grindų keitimo darbai?

Nelson
Nelson
2019 2 liepos 17:47

Kodėl statybvietėje dirbama be individualių apsaugos priemonių, kodėl iškastos duobės kraštai nesustiprinti skydais? Kodėl taikomi dvigubi standartai archeologui ir statybininkui? Aaaa

Rekomenduojami video: