Kauno ir Laisvės gatvių sankryža - pirmoji tokia mūsų rajone. D.Zibolienės nuotr.
Kauno ir Laisvės gatvių sankryža - pirmoji tokia mūsų rajone. D.Zibolienės nuotr.

Netrukus Rokiškyje bus atidaryta trinkelėmis grįsta Kauno-Laisvės gatvių sankryža. Tai pirmoji tokia sankryža mūsų rajone: ji bus saugi ir ratuotiems, ir pėstiesiems.

Šiuo metu darbininkai baigia trinkelėmis kloti Kauno ir Laisvės gatvių sankryžą. „Gimtojo Rokiškio“ skaitytojai teiraujasi, kodėl projekto sumanytojai pasirinko ne asfalto dangą, o gerokai brangesnes trinkeles?
Už projekto “Rokiškio miesto Kauno gatvės rekonstrukcija” vykdymą yra atsakingas savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyriausiasis specialistas Romaldas Vilkas. „Gimtajam…“ jis teigė, jog minėta sankryža buvo viena avaringiausių mieste, todėl sumanyta ją padaryti iškilią ir taip priversti vairuotojus mažinti greitį. „Suformuoti iškilumą klojant asfaltą yra sunku, todėl pasirinkome specialias šiek tiek storesnės nei šaligatvių trinkeles. Tai bus technologiškai pažangi, graži ir saugi sankryža. Tokių daug Europos miestuose“, – aiškino p. Vilkas.
Beje, eismą joje reguliuos šviesoforai.
Pasakyti, kiek kainuoja trinkelių sankryža, projekto vadovas negalėjo. Anot jo, jos kaina įskaičiuota į bendrą 905 m ilgio Kauno gatvės (nuo Putinų skersgatvio iki Juodupės ir Kauno gatvių sankryžos) rekonstrukcijos projektą, kurio vertė – 4,5 mln. litų. Dauguma išlaidų finansuojama Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, savivaldybės indėlis tesiekia 7,5 proc. projekto vertės.
Nors rekonstrukcijos projektą būtina užbaigti iki 2013 m. rugpjūčio mėn., eismą Kauno gatve planuojama atnaujinti jau gruodžio mėnesį.

 

 

Dalia ZIBOLIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: