Dėl kavos reklamai panaudotos šios R.Augūno nuotraukos bylinėtasi teisme.
Dėl kavos reklamai panaudotos šios R.Augūno nuotraukos bylinėtasi teisme.

 

Rokiškio krašto muziejuje – parodų įvairovė. Praėjusį trečiadienį meno gerbėjai buvo pakviesti susipažinti su keturių menininkų darbais: dailininkių Virginijos Guršnienės bei Irenos Valiulienės, fotografo Romualdo Augūno ir keramikės Dangiros Pyragaitės.

Atgaiva sielai
V.Guršnienė ir I.Valiulienė – Vilniaus kultūros centro dailės studijos „Paletė“ narės. Tapybos jas moko mūsų kraštietis, dailininkas Rimantas Bičiūnas. Jis ir atlydėjo savo mokines į Rokiškio dvarą.
I.Valiulienė – pagal išsilavinimą yra inžinierė – dirba Mokslo ir enciklopedijų leidybos centre. Moteris yra parengusi ir išleidusi keturių tomų Technikos enciklopediją. Technikos mokslų atstovės tapyba išskirtinai lyriška, spalvinga, jos paveiksluose daug paslėptų simbolių, etnografinių elementų. Menininkė prisipažino prie molberto stojusi sunkiu gyvenimo laikotarpiu. Dailė jai tapo sielos atgaiva.
Dailininkės V.Guršnienės kūryba ekspresyvesnė, menininkė mėgsta įamžinti Vilniaus senamiesčio erdves.

 

Keramika
D.Pyragaitė iš Kališkų kaimo (Anykščių r.) vaikystėje svajojo apie dailę, tačiau jos mama nenorėjo, kad tapydama dukra suteptų drabužius, todėl jai nepirko nei dažų, nei teptuko. Išradinga mergaitė rado išeitį: teptuką jai atstojo kriaušės nuograužos kotelis.

Daugiau ketvirtadienio “Gimtajame…”

Dalia ZIBOLIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: