Gyventojas pirštu bedė į, anot jo, netvarkingus Vilties g. 24-ojo namo dujų vamzdynus. J. Kačerausko nuotr.

Kelia pavojų?

Į „Gimtojo…“ redakciją kreipėsi Vilties g. 24-ojo daugiabučio gyventojas, norėdamas atkreipti dėmesį į sovietinį palikimą – dujų vamzdynus šalia daugiabučio laiptinės. Daugelis jų iš pažiūros apleisti, seniai atnaujinti, surūdiję. „Vamzdžiai nėra sandarūs – jie prastai smaluoti. Smala sutrūkinėjusi, praleidžia vandenį, vamzdis rūdija. Buvau nuvykęs į „Suskystintų dujų“ bendrovės Rokiškio dujų ūkį, tačiau jokio rezultato nepešiau. Teradau administruojančią moterį, kuri nieko nepagelbėjo. Sakiau, kai baigsis kantrybė, pats viską sutvarkysiu, tačiau mane sudrausmino – tam reikia specialaus pažymėjimo“, – piktinosi gyventojas.

Kupiškio skyriaus, Rokiškio dujų ūkio vadovas Alius Apšega „Gimtąjį…“ informavo, jog be priežiūros daugiabučiai nėra paliekami, tačiau pripažino, jog dėl darbuotojų stygiaus vamzdynų priežiūros tempas nevyksta taip sparčiai, kaip norėtųsi. „Minėti vamzdynai – požeminiai. Antžeminis vamzdis vadinamas „futleru“. Jis būna aplietas smala, kuri per ilgesnį laiką sutrūkinėja. Jų atnaujinimo darbai įprastai vykdomi gegužės mėnesį, kai parengiami vamzdynų priežiūros planai, nebelieka pašalo. Tvarkome kvartalais, ne pavieniui, išskyrus ekstra atvejus. Įvertiname vamzdynų būklę, jų sandarumą. Už vidaus tinklus yra atsakingos pačios bendrijos. Jos turėtų samdyti darbuotojus, turinčius specialius leidimus ir sertifikatus. Tačiau šie darbai yra mokami. Teikiame ir mes tokias paslaugas, tačiau stokojame darbuotojų“, – komentavo A. Apšega ir patikino, jog minėtasis namas sulauks dujininkų vizito.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
2 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
NA ŠTAI
NA ŠTAI
2019 10 gegužės 11:29

vienodai tokie “pasiteisinimai” .. o gyventojoms mokesčiai vis didinami.,o paslaugų jokių..žinokitės patys..būtina įteisinti patikrą ir butuose,taip kaip ugniagesiai rūpinasi dūmtraukiais..juk irgi važiuoja tik gaisro gesinti,o dujininkai tikriausiai važiuos,kai namas sugrius?

Janina
Janina
2019 8 gegužės 11:04

Prie rusų nereikėjo sukt galvos,ir dujininkai rūpinosi,dabar gi mokame pastovų mokestį,už dujas,tačiau nei kas tikrina nei kas prižiūri.Pasirodo mes gyventojai už viduje esančius dujų vamzius esame atsakingi,tai už ką mokame pastovų mokestį,ir kas atsako jei gyventojas remontuodamas savo vamzdynus bute ir pažeis kaimynų,juk gresia visam namui išlėkt į orą.

Rekomenduojami video: