Senamiesčio progimnazijos archyvo nuotr.

Dalyvavimas projekto „eTwinning“ kontaktiniame seminare „Švietimą keičiantis skaitmeninis mokymasis“ Maltoje vyko balandžio 4–7 d. Tai buvo puiki galimybė įgyti naujos tarptautinės patirties.

Pažintis su „eTwinning“ platforma suteikė galimybę dalyvauti Europos švietimo sistemoje. Kartu su devynių šalių (Malta, Austrija, Liuksemburgas, Vengrija, Slovakija, Portugalija, Estija, Latvija ir Lietuva) mokytojais ir kitais švietimo darbuotojais pedagogai stažuotėje mokėsi naudotis platformos galimybėmis. „Tiesioginis bendravimas su kitu šalių mokytojais buvo ypač naudingas, nes derinant bendras veiklas ir bendradarbiaujant buvo galima surasti labiausiai derančius bei atitinkančius interesus partnerius“, – teigė D. Malcienė.

Seminare pristatyti ir išbandyti IKT įrankiai, kurie naudojami šiuolaikiniame skaitmeniniame mokymosi procese: „Mentimeter“, „Wooclap“, „Flipgrid“. Šie įrankiai patogūs stebint mokinių pažangą, diskutuojant, ieškant problemų sprendimo būdų.

Sukurtas bendras Lietuvos, Estijos ir Portugalijos virtualus projektas „Discover a new country“ („Atrask naują šalį“). 12–19 metų mokiniai, dirbdami IKT įrankiais, kurs savo šalių pristatymus kalbos, muzikos, literatūros, sporto, gamtos, maisto temomis, dalinsis jais „Twinspace“ erdvėje, komentuos kitų šalių pristatymus ir galiausiai sukurs elektroninę knygą apie savo šalį, kurią pristatys mokyklos bendruomenei.

 

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: