Algis Veikšys. V. Bičiūnaitės nuotr.

Nauji metai – nauji ratai

Kokios tos permainos? „Turimą 11 metų autobusiuką pakeis naujas, irgi devynių vietų. Ketiname įvesti tam tikrą užsiėmimų sistemą, kad žmonės iš anksto žinotų, kurią dieną kokia veikla vyks. Kuriamas vokalinis ansamblis. Jam sugalvotas ir pavadinimas – „Laukuva“. Kol kas vokaliniai ansambliai veikia tik Juodupėje ir Pandėlyje. Bus ir daugiau pasikeitimų“, – komentavo draugijos pirmininkas Algis Veikšys. Naujesnis autobusiukas svarbu, nes draugija teikia pavėžėjimo iki gydymo įstaigų paslaugas. „Kelionė ne už ačiū. Ligonis kompensuoja 50 proc. viešojo transporto išlaidų, jis paimamas nuo namų durų ir nuvežamas iki gydymo įstaigos durų. Yra lydintis asmuo“, – privalumus aiškino vadovas.

Telkia ir teikia paslaugas

Pasak A. Veikšio, tapęs pirmininku, pirmiausia jis ėmėsi aktyvinti padalinius seniūnijose. Šis darbas pavyko. Draugija vykdo penkias projektines veiklas, tad neįgaliesiems teikiama asmeninio asistento pagalba bei pagalba neįgaliųjų šeimos nariams. Beje, A. Veikšys akcentavo, kad draugijos nariu gali tapti ne tik neįgalusis, bet ir neįgalumo neturintis jo šeimos narys ar kitas asmuo. Tačiau pastarasis negali dalyvauti projektinėje veikloje.

Vedžiodami po jaukias patalpas, draugijos nariai pasakojo ir apie čia teikiamas mokamas paslaugas: veikia savitarnos skalbykla ir dušas. Ar tai populiarios paslaugos, juk ir viena, ir kita kainuoja po 2 Eur? „Šiais metais skalbėme 40 kartų. Dušas mažiau populiarus“, – pasakojo Gailutė Bražiūnienė.

Subscribe
Informuoti apie
guest
1 Komentuoti
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pažįstantis
Pažįstantis
2018 3 gruodžio 9:32

Algi, nuostabiai dirbi ir džiugini visus. Sekmės.

Rekomenduojami video: