Alfredo Pliadžio nuotr.

Finale pirmuoju bandymu L. Jasiūnaitė ietį numetė 60,51 m. Antrasis metimas rokiškėnei buvo mažiau sėkmingas – 58,24 m. Trečiuoju mėginimu L. Jasiūnaitė nusviedė ietį net 61 m ir pakilo į trečiąją vietą. 24-erių lengvaatletė ketvirtuoju metimu prasibrovė tarp trijų Europos geriausiųjų – 61,59 m. Penktuoju mėginimu L. Jasiūnaitė rezultato nepagerino, tačiau išsaugojo trečiąją poziciją. Šeštasis metimas nebuvo įskaitytas, tačiau L. Jasiūnaitė jau žinojo, kad tapo bronzos medalio laimėtoja.

Rokiškėnė atrankos varžybose pakartojo asmeninį rekordą, pasiekė trečią geriausią rezultatą (61,61 m).

Pagrindinė finalo favorite laikyta vokietė Christina Hussong pelnė aukso medalį – 67,90 m. Ji pagerino Europos čempionatų rekordą. Sidabrą pelnė čekė Nikola Ogrodnikova (61,85 m).

Lietuvai tai buvo pirmas šios rungties medalis Europos pirmenybėse per 60 metų – 1958-aisiais Europos čempionato moterų ieties metimo varžybose sidabrą iškovojo Birutė Zalogaitytė-Kalėdienė, atstovavusi Sovietų Sąjungai.

Išsamiau apie L. Jasiūnaitės sėkmę ir sportinį kelią – kituose „Gimtojo…“ puslapiuose.

Subscribe
Informuoti apie
guest
3 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
U-40
U-40
2018 13 rugpjūčio 11:31

Rokiškio “politikai,, tai mažiau vaidenkities prie sporto. Nesimato, kad jums rūpėtų sportas, o kai laimi, tai nuoširdžiai sveikinu, yra ką veikti be sveikinimų, pasveikins ir be jūsų! Statykite stadijona, krepšinio salė iš po karo, ledo ritulio aikštelei – tvarto lygio stogo nesugeba uždėti, va čia jūs dirbkite .

Stasys Meliūnas
2018 12 rugpjūčio 10:14

NUOŠIRDŽIAUSIAI SVEIKINU INĄ NAGELĘ ir visą Rokiškio lengvosios atletikos trenerių, sportininkų bendruomenę LIVETOS JASIŪNAITĖS (žinoma ir pačią sportininkę) iškovotos aukštos prizinės vietos Europos čempionate proga.

Livetai
Livetai
2018 11 rugpjūčio 0:38

Tu esi šaunuolė!!!

Rekomenduojami video: