Rokiškyje prasidėjo Augučio Tymuko teismas

Ketvirtadienį Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmuose prasidėjo didžiulį rezonansą šalyje sukėlusio įvykio, kai girtas gimnazijos direktorius pražudė moterį, teismo procesas. Patiems artimiausiems  žuvusiosios giminaičiams kaltininkas jau sumokėjo 30 tūkst. eurų. Dar keturi nukentėjusiais pripažinti artimieji taip pat reikalauja atlyginti žalą – po 10 tūkst. eurų...

4797
23

Ketvirtadienį Panevėžio apylinkės teismo Rokiško rūmuose prasidėjo didžiulį rezonansą šalyje sukėlusio įvykio, kai girtas gimnazijos direktorius pražudė moterį, teismo procesas. Patiems artimiausiems  žuvusiosios giminaičiams kaltininkas jau sumokėjo. Dar keturi nukentėjusiais pripažinti artimieji taip pat reikalauja atlyginti žalą – po 10 tūkst. eurų.

Baudžiamojoje byloje  buvęs Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Tymukas kaltinamas neblaivus sukėlęs avariją, kurios metu vienas žmogus žuvo, o kitas buvo sužalotas. Jam taip pat pareikšti kaltinimai palikus sužeistuosius be pagalbos, nors grėsė pavojus jų gyvybei.

Avarija įvyko pernai, lapkričio 27-osios vakarą, Rokiškio rajone. Apie 17.30 val. kelyje Rokiškis–Maineivos–Naujasodė pravažiuojantis automobilis kliudė prie sugedusio automobilio, stovėjusio priešpriešinėje eismo juostoje, prie pat kelkraščio, buvusią moterį bei jos sūnų ir nuvažiavo. Sunkius sužalojimus patyrusi 45 metų moteris žuvo vietoje, jos 22 metų sūnus buvo sužeistas.

Pareigūnai labai greitai  Kamajuose  rado, įtariama, avariją padariusį ir nuvažiavusį automobilį „Seat“.  Apgadintame automobilyje policininkai pamatė prie vairo miegantį A. Tymuką. Jo kraujyje rasta 1,93 prom. alkoholio. Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnai,  tyrimui vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Gražina Petrulytė. Ikiteisminio tyrimo metu A. Tymukas savo kaltę visiškai pripažino.

Ketvirtadienį  A. Tymukas žurnalistams sakė šiuo metu niekur nedirbantis. Visiems, kas pateikė ieškinius dėl žalos atlyginimo, jis teigė  pagal galimybes atlyginsiąs.

Sunkinančia kaltinamojo atsakomybę aplinkybe pripažinta tai, kad be pagalbos sužeistuosius jis paliko būdamas neblaivus. A. Tymuko  kaltę lengvina tai, kad jis pripažino kaltę ir nuoširdžiai gailisi. Be to,  žuvusiosios vaikams bei sutuoktiniui atlygino turtinę ir neturtinę žalą. Dar keturi žuvusiosios artimieji buvo pripažinti nukentėjusiais ir pareiškė ieškinius – po 10 tūkst. eurų  – dėl žalos atlyginimo. Visi jie  ketvirtadienį dalyvavo teismo posėdyje.

Subscribe
Informuoti apie
guest
23 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
pritariu nuomonei
pritariu nuomonei
2018 17 liepos 12:15

Gaila žmonių bet šlykščiuosi norinčiais pasipelnyti…net koktu žiūrėt, prie ko čia krikįto dukra. bet nesistebiu…

olia
olia
2018 16 birželio 14:28

Visi žinom, jog girtiems sesti prie vairo negalima. Ir dar žmogus tokiuose pareigose, juk ne koks girtuoklis. Ir jei atsitiko tokia nelaime, kas tu bebutum,neturi buti jokio pasigailejimo. Kokie dar gali buti atsiprašymai ar atleidimai. Istatymai visiems vienodi. Juk brangiausio žmogaus jau nebera…

ieva
ieva
2018 16 birželio 12:05

Žmogus labai kaltas, atsakys pagal nuopelnus. Bet jokie pasaulio pinigai neprikels žuvusios ir nenuramins artimųjų širdžių. Atleisti kada nors vis tiek reikės, negalima visą gyvenimą gyventi su neapykanta.

jio
jio
2018 16 birželio 10:19

Gražu. Broliams ir krikšto dukrai po 10000. Tada siūlau pusbroliams po 5000, antros eilės pusbroliams po 3000. Dar visai neblogai butų visiems kaimynams po du, o likusiems pažįstamiems po vieną tūkstantį. Šlykštu…….. Godumui ribų nėra…

nulis
nulis
2018 16 birželio 11:24
Atsakinėti į  jio

ot gerai pasakyta

Augustė
Augustė
2018 25 birželio 12:45
Atsakinėti į  jio

Pritariu. Taip, nusikaltimas baisus ir nepateisinamas. Tačiau iš dabartinio nuketėjusios giminaičių elgesio, tai jau panašėja į bandymą pasipelnyti, o ne gedulą.

Nepamirškim, jog visi esame žmonės ir visi darom klaidų. Tik laimė, kad daugelis ne tokių drastiškų, tačiau iš to grobuoniškai sunkti pinigus, deja, bet atrodo žema.

Tomas
Tomas
2018 15 birželio 18:47

Bedarbis su kruva teisintoju. Atsakyk už tai ka padariai, gatavas nuzude motina suzeide vaika, kaip niekur nieko nuvaziavo pries eisma. dabar nekaltas avinelis vaidina. Užuojautai tai šeimai kuri patyre tokia kančią. Nebevaidinkit avinelio pinigais nebeisisuksit tikiuosiu .

Tomui
Tomui
2018 16 birželio 11:22
Atsakinėti į  Tomas

Tomai tai pinigais ne jis bando issukt save o artimieji praso pinigu is jo reikia suprast is straipsnio. Ar ne?? Reiktu susimastyt kam praso tada tu pinigu? Jei praso – ir jei sumokes – tai reiks susitaikyti. O jei neplanuoja susitaikyt tai panasu kad nori pasipinigaut. Va kokia tamsybe lenda dienos svieson!

Nuomone
Nuomone
2018 17 birželio 11:00
Atsakinėti į  Tomui

Skaitau komentarus ir ŝlykŝtu darosi, vemti norisi. Skaitau mastau galvoju. Ir Dieve Dieve. Užmuŝe moterį jauna, sūnų sužalovo, vaiką maža naŝlaičiu paliko. Senas têvas dukrã laidoja…. skausmas neiŝpasakytas. Užjaučiu artimuosiu. O ćia dar puola. Skaitau komentarus ir toks vaizdas kad skriauda padaryta direktoriaus šeimai. Giminele gal jus visi kreipkite I speciallistus maz dar jums pades?????. Nes sveiku protu yra nesuvokiama, kaip jus visi cia raudate del pinigu…. ajai paprase ajai ajai. Jus ka sarmatos visai neturite????? Jus dziaukite kad istatymai ne tokie griezti…. va kokia mano nuomone …..ir ne tik mano nuomone daug kas taip galvoja. Mastau ir nesuprantu. Ir… Skaityti daugiau »

Jonas
Jonas
2018 19 birželio 21:52
Atsakinėti į  Nuomone

Taigi vemkit neklykavus, kas trukdo? Nusivemkit, pailsekit, vel vimtelkit. Tevas velione i teisma buvo padaves kiek sklinda kalbos, ismete su broliuku i gatve pries daug metu. Apie sita kazkodel nutylit.
Nerandu ne vieno komentaro apie direktoriaus seima ir jiems skriauda, kazka vel fantazuojat. Ziuriu, nelabai patinka kai ne i vienus vartus varot? Ne komentuojantys rauda del pinigu, manau kad zmones slykstisi godumu , nustelbianciu viska, tarsi tai zmogu prikelti gali. Su anuo pasauliu snekat, bandot sulyginti skausma del netekties su pinigu godumo pateisinimu, nusiraminkit , gal nepuls komentatoriai tada.

Nijole
Nijole
2018 15 birželio 17:14

Neteisinu girto vairuotojo, bet matant kuriu ne kuriu artimuju elgesi trokstant pasipelnyti darosi slykstu…

Jonas
Jonas
2018 15 birželio 6:50

Gerai pažįstama Obelių ponia su savo įtaka. Kas ją žino supras, o kiti gali tikėti šiuo spektakliu.
Pinigų! Pinigų! Pinigų!
Parodykit tikruosius veidus žmonės! Advokatus suskaičiavo mat. Su tokia boba turint reikalų aš ir tris nusisamdyčiau!

Nuomone
Nuomone
2018 15 birželio 10:28
Atsakinėti į  Jonas

Gaila, labai gaila , kad mirties bausmių nêra. P. JONAI man patinka saziningi teisejai. O jums??? Tikiuosi tam ponui nepades tie du advokatui. Tikiuosi ir viliuosi…..

Jonas
Jonas
2018 15 birželio 11:02
Atsakinėti į  Nuomone

Nejuokinkit svieto! Kai nebėr ką sakyt tada „aplinka kalta”, teisėjai, advokatai.
Grįžkit į šį pasaulį gerbiamoji! Pamažai paprašėt tai dabar liūdit gal.
Numelžus pinigų atgausit ramybę?
Pasisakykit kaip yr nieks nepyks. Putos tik dremba.. fu!

Nuomone
Nuomone
2018 15 birželio 16:52
Atsakinėti į  Jonas

Ponas Jonai, kokius vaistus vartojate???? Itariu ir jau pradeda matytis simptonai, nepagydomos ligos.. Ponuli, O tai kiek jus savus artimus ivertinat??? Kiek ani verti??? Patarimas, eikit kol nevelu in daktarus, maz jumi dar pades. Nes jeigu ne. Tai greitu laiku isvis su jumi bus blogai.

Jonas
Jonas
2018 16 birželio 11:17
Atsakinėti į  Nuomone

Savų aš pinigais nevertinu ne kaip šita giminė.

Nuomone
Nuomone
2018 17 birželio 11:42
Atsakinėti į  Jonas

O prie ko jus ćia p. JONAI??? Aŝ milijoną paprasyćiau….. Ir ką???? Ir ką??? Na??? Mąstykit pagaliau ponuli Kiek. Na ir ką. ????? Gal gana jau pulti. Jau nežmogiŝka tikrai. O gal jums tai normalu. Man tai ne. Galvoju negerai taip jau. Pulti ant artimųjų žuvusiosios. NEGRAŽU OI NEGRAŽU. Kazkur skaiciau apie baznnyćia komentarus. Ne baznyćia moko o Dievo žodis. Nebijom mes Dievo. Jeigu bijotume kitaip visi mres elktumemes. Pamąstykite brangieji.

Nuomone2
Nuomone2
2018 14 birželio 19:16

Zmogus suklydo, atsiprase, matosi, kad gailisi. Mirusiuju negalima prikelti patinka tai ar ne.. Mylekime tuos kurie gyvi ir mokekime atleisti. Juk to moko baznycia, to mokome savo vaikus.

Nuomone
Nuomone
2018 14 birželio 22:56
Atsakinėti į  Nuomone2

Idomu,ką sakytutete jeigu užmuŝtu jūsų dukrą.? Gailisi jis saves, nes kalejimas ŝviećia. Bedarbis, ale du advokatai. Kaip ćia? Vadinasi getai gyvena bedarbis. O kai paliko mirti vaikiną tamsioje naktyje. Pagalvokite gynejai to direktoriaus. O jums negaila vaiko mazo, kuris liko be mamos? Tevo seno, brolių, kito sunaus, kurio akivaizfoje uzmuse mama. Abejoju kad artimi nuzudytosios jam atleis.

Nuomone2
Nuomone2
2018 15 birželio 6:18
Atsakinėti į  Nuomone

Jei tai atsitiktu mano seimoje, sunku pasakyti kaip butu. Gerai zinau, ko nebutu – tai tokio pykcio, kaip sklinda is jusu zinutes. Mano vaikai to nematytu. Tai aisku, kad gaila nukentejusiu. Koks klausimas.. bet ar ikisimas i kalejima zmogaus padetu mano skausmui taip atsitikus? Irgi klausimas. Kerstas ir pyktis tik naikina zmones.

Nuomonė 3
Nuomonė 3
2018 15 birželio 7:28
Atsakinėti į  Nuomone2

Išties buvo nesmagu žiūrėti į Anglijoje gyvenančius brolius ir girdėti, jog jie ir krikštodukra dar nori lygiai tokio pat atlygio, kaip likę be mamos vaikai… Tikrai nei vienas nesam apdraustas nuo bet kokio įvykio. Maža kas gali atsitikt gyvenime ir tiems didelį apetitą turintiems giminaičiams…

Nuomone
Nuomone
2018 14 birželio 18:25

Uožuojauta artimiesiems. Labai gaila jaunos moters. O girtas žmogus už vairo yra žmogžudys.

Alpukas iš kolektyvinių sodų
Alpukas iš kolektyvinių sodų
2018 14 rugpjūčio 20:57
Atsakinėti į  Nuomone

Tai kaip pasibaigė tas teismas? Įdomu ,kiek įkainuojama žmogaus gyvybė? Ar Tymukas dar meškerioja? Ar jau kaliūzėje? Niekas nebeaišku neprigulmingoj Lietuvoj. Pasirodo ,kad viskas perkama—parduodama. O įstatymai nevisiems vienodi…