Aidas Stainys Rokiškio krašto muziejui dovanos danielius. Prijaukintas danielius Petia
Aidas Stainys Rokiškio krašto muziejui dovanos danielius. Prijaukintas danielius Petia

Rokiškėnas verslininkas Aidas Stainys siūlo dovaną – keletą savo danielių – Rokiškio krašto muziejui. „Nuo seno danieliai buvo neatsiejama dvarų aplinkos puošmena. Dvaras yra žmonių traukos objektas, jis taptų dar patrauklesnis, jei parke ganytųsi danieliai”,- kalbėjo A. Stainys.

Krašto muziejaus direktorė Nijolė Šniokienė džiaugiasi: „Iki galo dar nesusitarėme, bet pasiūlymas labai viliojantis. Norint šią idėją įgyvendinti, reikia daug reikalų atlikti: naujiems augintiniams pastatyti aptvarą, gauti leidimų ir pritarimų. Danielių auginimą dvaro teritorijoje reikia derinti su gamtosaugininkais, nes dvaro sodybos  parkas yra kultūros vertybė. Stengsimės šias procedūras atlikti kuo greičiau, jeigu viskas pavyks, tikiuosi, rudenį rokiškėnai jau galės grožėtis danieliais.”
„Šiems žvėrims ypatingos priežiūros nereikia – burokų padavei ir gerai. Žolę jie kaip žoliapjovė nuskuta. Paryžiaus parkų žolę „šienauja” avys, o Rokiškyje galėtų – danieliai. Dvaro parke medžiai stambūs, todėl danieliai savo ragais jų tikrai neapgadins.”,  – tikina gyvūnų šeimininkas.
Išsamiau – šeštadienio GR.

Gabija Karlonaitė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: