Prieskonius iš Šri Lankos siunčia mama
Dilanas kavinės „Senas grafas“ svečiams parengė keturių patiekalų vakarienę, kiekvieną patiekalą pakomentuodamas, pasidomėdamas, ar skanu, kokius prieskonius, kokį vyraujantį skonį ragautojai jaučia.
Svečiai egzotiškąjį virėją apipylė komplimentais tikrai ne iš mandagumo. Maistas buvo puikus, o Dilano šypsena – kerinti.
Virtuvės šefas „Gimtajam…“ prisipažino, kad visus produktus pirko Lietuvoje, tik prieskonių – griežtai ne. Jų sūnui atsiunčia mama iš Šri Lankos. „Savo virtuvėje noriu to, kas geriausia. Šri Lankoje kiekvienuose namuose auga įvairūs tradiciniai prieskoniai, juos mano tėvynėje naudojame šviežius. Pavyzdžiui, karį, be kurio neįsivaizduojama Šri Lankos virtuvė. Deja, galimybės naudoti jį šviežią kaip gimtinėje čia neturiu, todėl mama prieskonius sudžiovina ir atsiunčia man“, – pasakoja Dilanas.
Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“