agurkai patapovas
Grigorijus Patapovas ūkiu rūpinasi drauge su žmona, bet visus sėjos ir daigų sodinimo darbus atlieka pats. „Man viskas turi būti susodinta tiesiai, pagal gulsčiuką, todėl žmona į šiuos reikalus nesikiša, nes žino, kad paskui aš viską tiesinsiu, taisysiu“, – juokėsi pašnekovas. A. Mackuvienės nuotr.

Šiltnamiuose užaugintų agurkų vietos daržininkai ėmė siūlyti jau gegužės pradžioje. „Tie, kas žiūri, ką valgo, apsipirkti ateina į turgelį, nes jau žino, kad agurkai švieži, skinti tos pačios dienos ankstyvą rytą, niekuo nepurkšti“, – sakė Grigorijus Patapovas, savo ūkyje užaugintais agurkais, pomidorais, bulvėmis ir kitomis daržovėmis prekiaujantis Rokiškio mikrorajono turgelyje.

Pirmieji agurkai – šildomame šiltnamyje

Miegonių kaime (Rokiškio kaim. sen.) gyvenantis Grigorijus Patapovas Rokiškio mikrorajono turgelyje savo ūkio agurkais prekiauja jau ketvirtus metus. „Pradėjau nuo bulvių, morkų, burokėlių, salotų ir braškių. Agurkus auginti ėmiau tik prieš ketverius metus. Abu su žmona bedarbiai, kitų pajamų negaunam, todėl, ką užsidirbam, tai tik iš ūkio“, – pasakojo G. Patapovas.

Norėdamas pasiūlyti pirkėjams agurkų anksčiau, nei šie ima derėti daržuose, G. Patapovas įsirengė du šiltnamius. Viename – centrinis šildymas: šildoma ir žemė, kitame – tik oras. „Šiemet agurkus sėjau kovo 11-ąją, o gegužės 4-ąją derlių jau siūliau turgelyje. Už pirmųjų kilogramą prašiau 4 Eur, vėliau kaina krito, o dabar ji siekia 1,5 Eur. Pirko nuo pat pradžių, aišku, ne kilogramais, o po du tris“, – sakė daržininkas.

Į turgelį su ką tik skintais agurkais

Šį sezoną daržininkas augina pusketvirto šimto agurko daigų, šimtą – pomidorų, hektarą ankstyvųjų bulvių. „Šis pavasaris nebuvo palankus agurkams: orai – vėsūs, reikėjo nuolat kūrenti šiltnamį, nes ši daržovė mėgsta šilumą ir drėgmę, temperatūra šiltnamyje dieną turi siekti 20–25 laipsnius, naktį – bent 14 laipsnių šilumos. Jei temperatūra tinkama, agurko daigas ima lįsti jau trečią parą, tada tik spėk laistyti“, – pasakojo G. Patapovas.net miegoti teko šiltnamiuose, kad spėčiau kas pusantros valandos jį kūrenti, todėl agurkų atiduoti veltui negaliu, bet perkantiems daugiau pritaikau nuolaidą“, – sakė G. Patapovas.

Daugiau ketvirtadienio “Gimtajame…”

rampa1
Subscribe
Informuoti apie
guest
2 Comments
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Inline Feedbacks
View all comments
Ode
Ode
2016 16 birželio 8:34

Tikrai skanus agurkai, visada tik pas juos ir perku, nuo ankstyvo pavasario😊

Skaitytoja
Skaitytoja
2016 15 birželio 20:12

Labai skanūs agurkai. Rekomenduoju!