blank
15min.lt nuotr.

Šitakių istorija

Gurmaniški šitakio grybai kilę iš Japonijos. Jie natūraliai taip pat auga Kinijoje ir Korėjoje. Japonija yra didžiausia jų augintoja pasaulyje, tiekianti net 80 proc. visos pasiūlos. Daugiau nei 2 tūkst. metų Azijos virtuvėje naudojami šitakio grybai Japonijoje buvo pradėti auginti beveik prieš 700 metų. Japonai yra įsitikinę, kad jie yra ne tik kvapnus maistas, bet ir gyvybės eliksyras, todėl Mingų dinastijos laikais (1368–1644) šie grybai buvo rezervuojami imperatoriui ir jo šeimai.

Šiais laikais šitakiai auginami visame pasaulyje ir yra antri pagal populiarumą. Jie auga ant negyvos medienos. Japonų kalboje „shii“ reiškia „panašus į ąžuolą medis“, o „take“ – grybas. Lietuviškai šitakiai vadinami valgomuoju danteniu. Juos galima valgyti žalius, kepti. Savo gydomosiomis savybėmis yra panašūs į ženšenį.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: